Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema poštede

Goran Bregović mora platiti 183.000 kn za gradnju bez dozvole

Goran Bregović
Pixsell
28.08.2010.
u 16:05

Glazbenik je priznao da nije imao građevinsku dozvolu za gradnju kuće u naselju Voždovcu i tako je izbjegao siguran odlazak u zatvor. Brega i u elitnom kvartu Senjak u Beogradu gradi kuću

Kada se bespravno gradi, kazni nisu pošteđeni ni poznati. Opalilo je tako i Gorana Bregovića po džepu jer je u beogradskom naselju Voždovcu počeo graditi kuću bez građevinske dozvole. Kako prenosi srpski Press online, Bregović će platiti 183 tisuće kuna kazne i o svom će trošku srušiti kuću u izgradnji. Glazbenik je na sudu priznao da je kriv i time je izbjegao odlazak iza rešetaka. Kaznenu prijavu protiv Brege podnijela je građevinska inspekcija za prostorno planiranje, a ministar Oliver Dulić zahtijevao je da glazbenik sam plati troškove rušenja u Voždovcu.

– Ne miješam se u taj dio Goranova života, možda ima još zemljišta na kojima je bespravno gradio, a možda i nema. Mene zanima samo njegova glazbena karijera – rekao nam je njegov menadžer Raka Marić. Iako njegov menadžer to ne zna, Brega bespravno gradi i na elitnom Senjaku. Za tu je lokaciju Bregović podnio zahtjev za adaptaciju jedne stare kuće, no srpski novinari i fotografi tamo su zatekli sasvim drugu situaciju. Stara je kuća gotovo prepolovljena, a uz nju se počela kopati rupa odnosno temelji nove kuće. Građevinska inspekcija reagirala je u studenom prošle godine i ožujku ove godine i zatražila od Bregovića da pribavi dozvolu za gradnju, no on ih je ignorirao. U travnju je inspekcija opet posjetila njegovo zemljište na kojem su radovi najnormalnije nastavljeni, a s gradilišta su, kao i prethodna dva puta, samo bili uklonjeni pečati i trake o zabrani gradnje.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
16:53 28.08.2010.

baš je glupan. dovoljno često dolazi u hrvatsku da je trebao skužit da je ovdje raj za prekršitelje zakona, ovdje je mogao bespravno graditi do mile volje, ni kuna mu ne bi propala.

BA
bakota
17:29 28.08.2010.

bravo novinari ....i VL stvarno je tema i te kako nas zanima taj pevac....i njegovi pogrebi....katastrofa ste novinarcici i VL ZUTICA OPASNA BOLEST

Avatar guten_tag
guten_tag
16:30 28.08.2010.

eto i srbi imaju bolje suce od nas . kod nas se presude objavljuju u medijima preko krtica iako nisu javno objavljene . srbi su po zakonu oduzeli tzv stanarsko pravo bivšem novinaru yutela , naravno to je po zakonu i pravilno je , dok je sud u hr gradski stan dosudio tzv. poznatoj yugoglumici iako na to nije imala pravo jer nije po zakonu o stambenim odnosima iz osamdesetih zakonito koristila gradski stan . međutim bilo je dovoljno dovesti ju na tv i optužiti fašiste , naciste , ustaše i ostale gluposti koje je mljela sat vremena na nacionalnoj tv i eto ti presude , stan i to gradski je njen .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije