Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV događaj

Evo kako će televizije pratiti papin posjet Sarajevu

Pope Francis reacts during a special audience with members of the
Foto: Pixsell
05.06.2015.
u 11:36

Nova TV

Informativni program Nove TV šalje čak šest iskusnih reportera na teren, a gledateljima će osigurati najzanimljivije i najvažnije trenutke ovog jednodnevnog posjeta. Tim Nove TV u Sarajevu će predvoditi urednica vanjske politike Ivana Petrović, koja će uživo donositi društveno-političku analizu i komentirati značaj dolaska pape Franje u Sarajevo. Reporter Andrija Jarak izvještavat će o sigurnosnom dijelu događaja. Naime, ovaj posjet izazvao je puno nagađanja o sigurnosnom riziku, a spominjale su se i ozbiljne prijetnje.

Tim na terenu, uz Petrović i Jarka, čine i iskusni reporteri Ivana Pezo Moskaljov, Ivana Ivanda, Marina Bešić Đukarić i Šime Vičević te snimatelji, organizatori, producenti i montažeri Nove TV. Pokrit će sve važne točke okupljanja vjernika te najzanimljivije i najbitnije trenutke službenog programa. Redakcija Informativnog programa za gledatelje priprema specijalnu emisiju Papa u Sarajevu s početkom u 15 sati. Emisiju će iz studija Nove TV voditi Marija Miholjek. O događaju će reporteri detaljno izvještavati i u Vijestima u 17 i u Dnevniku Nove TV, a osim analitičara reportera, događaj će komentirati i gosti u svim informativnim emisijama. Dnevni urednik i urednik projekta je Branimir Felger.

RTL Televizija

Na dan posjeta RTL će emitirati specijalnu emisiju koju će iz sarajevskog studija voditi Igor Bobić, a iz zagrebačkog Zoran Šprajc. Prvi papin posjet Bosni i Hercegovini RTL Televizija prati cijeli tjedan u svim informativnim emisijama. Reporteri RTL-a Nataša Božić i Petar Panjkota donosit će svakog dana reportaže i intervjue iz Sarajeva, sve do papina dolaska u bosanskohercegovačku prijestolnicu. Na dan pohoda, u subotu 6. lipnja, RTL će izvještavati o posjetu pape Franje u svim informativnim emisijama, a naš novi portal Vijesti.hr prenosit će uživo papin posjet od ranog jutra pa sve do odlaska iz Sarajeva. U subotu u 18.30 sati počinje specijalna emisija koju iz studija kod sarajevske katedrale vodi Igor Bobić, a iz zagrebačkog sjedišta RTL-a Zoran Šprajc, uz javljanja reportera iz Sarajeva, Međugorja i Zagreba. U sat i pol dugoj emisiji Igor Bobić ugostit će brojne goste u sarajevskom studiju, od kardinala do hodočasnika, a najistaknutiji hrvatski teolozi analizirat će papin posjet sa Zoranom Šprajcom u zagrebačkom studiju.

HRT

HRT u Sarajevu ima pet televizijskih reportera koji će se već  danas uživo uključivati s mjesta događaja i pratiti pripreme za papin posjet.

U subotu 6. lipnja HTV1 od 10.30 sati emitirat će specijalnu emisiju uživo sa stadiona Koševo. Emisiju vodi Ankica Posavljak zajedno sa stručnim komentatorom, sociologom religije Ivanom Markešićem. U 11 sati nastavlja se prijenos misnog slavlja s papom Franjom. Nakon mise nastavlja se specijalna emisija s Koševa u kojoj će se analizirati papine poruke.

HTV4 imat će cjelodnevni prijenos svih papinih susreta. Program počinje već u 9 sati, kada papa slijeće u Sarajevo, specijalnom emisijom koju u zagrebačkom studiju vodi Jozo Barišić, novinar i urednik koji dugi niz godina prati Vatikan. Gosti u studiju bit će mu dobri poznavatelji vatikanskih prilika.

Od 16 sati HTV4 ponovno će pratiti sve papine aktivnosti – susret s redovnicima u katedrali, susret s predstavnicima drugih vjerskih zajednica, susret s mladima te odlazak iz BiH. Program završava oko 20 sati kada je predviđeno polijetanje za Rim.

>>Sarajevo poput Jeruzalema: džamije, pravoslavne i katoličke crkve, sinagoga...

Komentara 2

SW
swic
06:36 06.06.2015.

Andrija Jarak nr 1 .

DR
drzislav
06:28 06.06.2015.

Definitivno NovaTV i Ivana Petrović, novinarka dva koplja ispred svih. Hvala Bogu da eter više neće gaditi Jelisaveta Ugojan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije