Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal

Bolivijki hrvatskih korijena oduzeli titulu Miss Universe nakon što je u javnost procurio kontroverzni video

Fernanda Pavišić Rojas
Foto: Instagram
1/10
05.12.2022.
u 14:33

- Titula ljepote je prolazna, a život je više od krune. Ovi loši trenuci ostavljaju dobre lekcije koje će mi pomoći da rastem kao osoba i ispunim sve ciljeve, kazala je Fernanda nakon što su joj oduzeli titulu.

Bolivijka hrvatskih korijena Fernanda Pavišić Rojas (23) ostala je bez titule Miss Universe Bolivije zbog skandala nakon što je u javnost procurio video u kojem se ruga kolegicama koje su se s njom natjecale na izboru. Zbog toga je optužena za rasizam i diskriminaciju, pa pa su vlasnici natječaja utvrdili da je najbolje uzeti joj krunu.

- Nikada nisam davala nikakve rasističke ili diskriminirajuće izjave ni o kome. Čini mi se nečuveno da u argumentima koje iznosi za moju smjenu, Gloria Promotions ponavlja dokazano lažne optužbe, iste one kojima su obilovale društvene mreže uz uvrede i negodovanja na račun mene i moje obitelji. Također smatram da se radi vrlo negativan presedan za izbor za Miss Universe, jer se titula oduzima osobi za djela koja nije počinila. Titula ljepote je prolazna, a život je više od krune. Ovi loši trenuci ostavljaju dobre lekcije koje će mi pomoći da rastem kao osoba i postignem sve ciljeve koje imam,  kazala je Fernanda nakon što su joj oduzeli titulu. 

Iako je Fernanda rođena i odrasla u Boliviji, njeni pradjed Hugo i baka Drina bili su s otoka Brača. Njen šukundjed, Nikola Pavišić Stanić, emigrirao je iz Hrvatske u Boliviju oko 1900. godine. Njen djed Roberto Pavišić rođen je u Boliviji, a bio je istaknuti i cijenjeni član Hrvatske zajednice Cochabamba te promicatelj sporta u gradu. Fernanda je studentica psihologije te je članica Hrvatske zajednice La Paz, a ujedno i izvrsna sportašica. Prije izbora za Miss Bolivije je izabrana za Miss Cochabambe 2022.

Lijepa Fernanda aktivna je na Instagramu gdje oduševljava svojim objavama, a prati je više od 46.000 ljudi. Podsjetimo, Hrvatsku će na ovom izboru za predstavljati Arijana Podgajski (19) iz Krapine. Radi se o studentici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koja voli trenirati kod kuće, vježbati yogu, šetati prirodom i pročitati dobru knjigu.

VIDEO Neki imaju kokoši, glumce, a drugi pak Ivana Pavla II.: Najviše tetovaža ima ipak Marko Livaja

 

 

Komentara 2

LI
liliZG
18:15 05.12.2022.

dakle, jel govorila ili nije govorila ružne stvari o svojim kolegicama, to mene zanima,.. njena verzija me ne zanima. što je to govorila?

PE
perolero23
15:17 05.12.2022.

Svatko doprinosi u onom segmentu u kojem je najbolji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije