Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vincelovskom vatrom i autohtonim delicijama otvorena nova vinogradarska sezona

Vincelovskom vatrom i autohtonim delicijama otvorena nova vinogradarska sezona
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/4
22.01.2020.
u 10:57

U iščekivanju dobrog uroda i još jedne plodne i sretne vinogradarske godine, uzvanici i njihovi domaćini proslavili su blagdan sv. Vinka

Magla, hladnoća i vatra, uz bogatu eno-gastro ponudu već su tradicionalno dio atmosfere na pučkoj svetkovini loze i vina povodom blagdana sv. Vinka. Upravo proslava sv. Vinka ili popularno Vincelovo koje se svake godine održava u siječnju označava simbolički početak vinogradarske godine. Najraskošniju proslavu ove svetkovine organizirao je naš najveći proizvođač vina Kutjevo d.d., i to pored stare klijeti iz 1939. godine, smještene u Vinkomiru, jednom od najvažnijih vinogradarskih položaja u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Foto: Ivica Galović/Pixsell

Okupljanje na Vinkomiru započelo je u 15 sati, a program je vodio legendarni voditelj Tarik Filipović. Samu ceremoniju posvete i blagoslova vinove loze predvodio je kutjevački župnik vlč. Marijan Đukić, a ceremoniji su prisustvovali vlasnik kompanije Kutjevo d.d. Enver Moralić, predsjednik uprave Kutjeva Zlatko Romić, župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, svi gradonačelnici i načelnici općina, predstavnici državnih institucija, povijesne postrojbe Trenkovih pandura, KUD Rektež i KUD Grabarje te mnogo drugih uzvanika. Nakon blagoslova, zarezivanjem trsja službeno je otpočela još jedna vinogradarska sezona.

Brojni partneri i prijatelji vinarije Kutjevo proslavili još jedno Vincelovo

Uz očaravajuću vincelovsku vatru, gosti su uživali u vrhunskoj kapljici i autohtonim delicijama, a između ostalog, tu su se našle nezaboravne slavonske kobasice, polovice šarana na rašljama, janjetina i volovsko meso na ražnju, domaći kolači uz neizostavne brendove vrhunske graševine berbe 2019. te druga vrhunska vina vinarije Kutjevo. “Nakon još jedne uspješne poslovne godine, brojnih medalja osvojenih na domaćim i stranim vinskim natjecanjima koristimo priliku da se zahvalimo svim poslovnim partnerima i prijateljima vinarije Kutjevo na iznimno uspješnoj vinogradarskoj godini“, istaknuo je predsjednik Uprave g. Zlatko Romić u pozdravnom govoru na početku večere u VIP šatoru.

Foto: Ivica Galović/Pixsell

U iščekivanju dobrog uroda i još jedne plodne i sretne vinogradarske godine, uzvanici i njihovi domaćini proslavili su blagdan sv. Vinka, izrazito važnog običaja u hrvatskoj tradiciji. Mnogo pjesme, plesa i dobre zabave ispunilo je šator Kutjeva, a okupljene su zabavljali popularni pjevač Joško Čagalj - Jole uz popratni sastav Bolero te tamburaški sastav Dyaco bend i Slavonske trubače. Vrhunac proslave Vincekova krenuo je u ponoć, sa spektakularnim vatrometom na kutjevačkom nebu, a zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije