Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
a okupao se pred smrt...

U 94. godini umro 'najprljaviji čovjek na svijetu': Bojao se da bi mu kupanje naškodilo!

YouTube scereenshot
26.10.2022.
u 14:30

Nakon njegove smrti, neslužbeni rekord u nepranju mogao bi pripasti Indijcu koji se, doduše iz protesta, također veliki dio svog života nije oprao.

Ovu je nedjelju umro iranski pustinjak Amou Haji, čovjek poznat po tome da se nije tuširao više od pola stoljeća, što mu je priskrbilo epitet "najprljavijeg čovjeka na svijetu". Preminuo je, javlja Guardian, u dobi od 94 godine, u selu Dejgah u južnoj pokrajini Fars.

Haji je naime živio u blatnoj kolibi, a vodom i sapunom se nije oprao 60-ak godina; prema mještanima njegovog sela, pranje je odbijao zbog trauma doživljenih u mladosti.

Je li bolje tuširati se ujutro ili navečer? Odgovor je...

1/6

Još je 2014. Tehran Times pisao da je starac jeo meso životinja koje bi već mrtve pronašao na cesti, umjesto duhanom lulu je punio životinjskim izmetom, a vjerovao je da bi se zbog čistoće ozbiljno razbolio.

Ipak, prije nekoliko mjeseci seljani su ga navodno nagovorili da se opere po prvi put u 60 godina i zaista nije dugo uživao u čistoći i preminuo je par mjeseci kasnije. Lokalni mediji zato pišu da je starac bio u pravu; i da su ga voda i sapun zaista 'došli glave'.

O njegovom je životu 2013. snimljen kratki dokumentarni film pod nazivom „Čudan život Amoua Hajija“, a nakon Hajijeve smrti, neslužbeni rekord u nepranju mogao bi pripasti Indijcu koji se također veliki dio svog života nije prao.

Naime 2009. je Hindustan Times pisao da se Kailash “Kalau” Singh, "protestirajući zbog svih problema s kojima se njegova nacija suočava” nije oprao već više od 30 godina.

On je vodu odbacivao u korist onoga što je nazivao "vatrenom kupkom", a riječ je o njegovom ritualu da svake večeri kad se seljani okupe uz zapaljenu vatru puši marihuanu i, dok stoji na jednoj nozi moli se bogu Shivi.

"Vatrena kupka pomaže ubiti sve klice i infekcije u tijelu", govorio je.

Znanstvenici otkrili: Evo koliko često trebate voditi ljubav da biste usporili starenje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije