Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Rezbarite li bundevu za Noć vještica? Evo koliko dugo ona može stajati prije i nakon rezbarenja

Shutterstock
26.10.2022.
u 07:00

Rezbarenje bundeva mnogi obično ostavljaju za dan-dva prije Noći vještica, budući da se jednom ukrašene pokvare ubrzo nakon toga

Nekoliko dana prije Noći vještica mnogi će ukrasiti svoja dvorišta izrezbarenim i običnim bundevama. Ako želite svoju bundevu zadržati što duže, i namjeravate svoje ukrase staviti ranije, važno je da znate da postoji nekoliko načina da osigurate da joj produljite 'život', piše The Sun.

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost:

1/15

Rezbarenje bundeva mnogi obično ostavljaju za dan-dva prije Noći vještica, budući da se jednom ukrašene pokvare ubrzo nakon toga. Ako se drže na hladnom mjestu s puno kruženja zraka, cijela, svježa bundeva može trajati dva do tri mjeseca. Izrezbarene bundeve će općenito trajati tri do pet dana, no mogle bi potrajati dva tjedna ako živite na hladnijim područjima ili ako ih držite u hladnjaku između korištenja. Nakon tog vremena počet će pokazivati znakove propadanja i posmeđit će. 

Moguće je da vaša bundeva traje duže i sve ovisi o tome kako je izrezujete. Dakle, prvo što trebate je odabrati bundevu koja je jarko narančasta gdje je kora otvrdnula, a pripazite i da nema rupa ili mrlja koje mogu dovesti do bržeg truljenja. Također, vrlo je važno da operete površinu bundeve blagim klorom kako biste se riješili svih bakterija. Čuvajte ju na suhom i hladnom mjestu da se ne ovlaži, a nakon rezbarenja se pobrinite da je bundeva na mjestu gdje ima dovoljno cirkulacije zraka. Utrljajte vazelin ili razrijeđeni limunov sok na izložene dijelove, kako biste spriječili da posmeđe.

Znate li od čega je napravljena popularna čokoladica KitKat? Ovo sigurno niste znali!  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije