Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez pečenja!

RECEPT DANA Iskoristite sezonsko voće i napravite ovu preukusnu roladu s jagodama

@natalija_mysticcakes
21.05.2024.
u 09:30

Može se raditi i sa drugim voćem, bitno je da je svježe!

Ova rolada s piškotama i jagodama ukusan je kremasti desert bez pečenja, kao stvoren za tople dane. Priprema je brza i jednostavna, a tako je dekorativan, lagan i osvježavajući. Krema je na bazi slatkog vrhnja s dodatkom bijele čokolade, a u sredinu se slažu cijele jagode. Može se raditi i sa drugim voćem, bitno je da je svježe. Recept je podijelila food blogerica @natalija_mysticcakes. Uživajte! 

Sastojci: 

Za roladu:

  • 200 g piškota (24 komada)
  • 120 ml vode
  • 1 žličica nescafea

Za nadjev:

  • 100 g otopljene bijele čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • 150 g kiselog vrhnja

VEZANI ČLANCI: 

Još:

  • 12 svježih jagoda
  • Za ukras:
  • slatko vrhnje ili šlag
  • svježe jagode

Priprema: Prvo skuhajte kavu i ulijte je u duboki tanjur da se ohladi. Pripremite pleh na koji ćete slagati roladu i obložite ga velikim komadom aluminijske folije, a na njega stavite dva komada prozirne folije spojene po sredini, tako da krajevi vise s pleha s obje strane. U ohlađenu kavu umočite piškote s obje strane vrlo kratko, doslovno na sekundu, pa ih posložite u dva reda po 12 komada, jedan do drugog. Neka šećerni dio piškota bude okrenut prema gore.

Sada dva kraja prozirne folije preklopite preko piškota tako da budu posvuda pokrivene i ostavite ih da odstoje oko sat vremena na sobnoj temperaturi. Napomena: Ovo je jako bitno kako bi piškote omekšale i kako se ne bi lomile prilikom oblikovanja rolade.

RECEPT DANA:

Krema: Otopite bijelu čokoladu izlomljenu na kocke i malo prohladite. Slatko vrhnje umutite do pola sa šećerom u prahu i aromom vanilije, dodajte kiselo vrhnje pa još jednom umutite mikserom dok se sve ne sjedini u čvrstu i pjenastu kremu. Na kraju ulijte ohlađenu bijelu čokoladu i žlicom lijepo sjedinite.

Formiranje rolade: Na omekšane piškote nanesite kremu i ravnomjerno rasporedite preko cijele površine. Špatulom lijepo poravnajte. Jagode operite i posložite ih jednu do druge na sredinu. Sada uzmite krajeve prozirne folije i podignite ih tako da se piškote saviju prema unutra kako bi dobili oblik rolade. Alu foliju koja je ispod prozirne također podignite oko rolade i pričvrstite odozgo, tako da vam folija što čvršće stoji oko rolade. Ovako umotanu roladu stavite u frižider na par sati da se dobro stegne, a potom skinite foliju. Roladu ukrasite šlagom i svježim jagodama.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije