Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Omiljeni recepti

Teleća jetrica na naglo – jednostavno jelo koje najlakše možete "zeznuti". Držite se ovih savjeta!

Sandra Šimunović/Pixsell
15.05.2022.
u 08:33

Po savjete za pripremu smo otišli u restoran "Gabreku", mjesto na kojem se domaće namirnice pripremaju po domaćim receptima. Jetrica treba temeljito očistiti od žilica, a pri prženju pripazite da ne provedu previše vremena na vatri jer će postati tvrda i gumena. Tijekom pripreme podlijte ih telećim (ili povrtnim) temeljcem – bit će mekane "kao duša".

Jetrica treba temeljito očistiti od žilica, a pri prženju pripazite da ne provedu previše vremena na vatri jer će postati tvrda i gumena. Podlijte ih telećeim (ili povrtnim) temeljcem – bit će mekane "kao duša".

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Teleća jetrica na naglo

Sastojci:

teleća jetrica

1/2 režnja češnjaka

peršin

sol

papar

svinjska mast za pečenje

temeljac od teleće juhe

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Jetrica očistite od žila kako ne bi bila žilava nakon pirjanja i narežite uzdužno na tanke kriške. Svinjsku mast zagrijte i na sitno nasjeckajte češnjak te peršin. Jetrica pecite u svinjskoj masti vrlo kratko, svega tri do četiri minute sa svake strane. Potom ih podlijte temeljcem od teleće juhe (ako ga nemate, može i povrtni temeljac). Pustite da zakipi te da jetrica u tome krčkaju nekoliko minuta, potom ih izvadite na tanjur, podlijte umakom u kojem su se krčkala te pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom, količine po želji.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije