Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chefovi predlažu

Ganache torta od crne i bijele čokolade – ljubav na prvi pogled! Imamo i recept za sve ludo zaljubljene

David Ružić
12.05.2022.
u 09:20

Na brdu iznad Brtonigle, u sjeverozapadnoj Istri u Bracaniji, put kroz položaje najboljih vinograda vodi vas do konobe Morgan u kojoj glavnu riječ u kuhinji vodi trenutačno najbolja chefica tradicijske kuhinje u Hrvatskoj, Ana Morgan. U ovom kolaču uživali smo davno prije titule, ali nam je još uvijek živo u sjećanju.

Konoba Morgan u ponudi ima deserte poput domaće gibanice, ali i čokoladnog soufflea, ganache torte i crostate. Mnogi gosti ovdje dolaze samo na čašu vrhunskog vina i kolač ili izbor sireva jer vinska karta jako je široka. U ponudi konobe Morgan naći ćete izvrstan izbor lokalnih vina i vina iz cijele Hrvatske ali i slovenska, talijanska, francuska te španjolska vina.

Foto: David Ružić

Torta ganache od bijele i crne čokolade

Sastojci:

200 g bijele čokolade

150 g crne čokolade (70% kakaa)

600 ml vrhnja

300 g keksa

100 g maslaca

2 žlice meda

Priprema:

Mljevene kekse pomiješajte s maslacem i medom i napravite podlogu za tortu u kalupu promjera 24 cm. Nasjeckajte obje čokolade, zagrijte vrhnje i prelijte po 300 ml u svaku čokoladu. Kad se malo ohladi, prvo prelijte u kalup crni ganache pa zatim bijeli. Držite u hladnjaku nekoliko sati prije serviranja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije