Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jako fino

Spužvasti biskvit od naranče i maka obara s nogu - tražit će vas recept za ovu divotu!

27.01.2022.
u 13:04

Ovaj kolač prepun je divnih, citrusnih aroma, a izdašan biskvit zlatne boje prošaran sa zrncima maka jednostavno se topi u ustima.

Volite li jednostavne biskvite bez puno nadjeva ovaj domaći kolač oduševit će vas. Možete ga poslužiti za doručak, kao desert, užinu ili uz popodnevni čaj. Jednostavno, idealan je u svim prigodama.

Domači biskvit od naranče i maka

Sastojci:

110 g rastopljenog maslaca

210 g brašna

2 žlice praška za pecivo

4 velika jaja

190 g šećera

1 žlica naribane korice naranče

2 žlice maka

2 žličice ekstrakta vanilije ili, po želji, manje

180 ml vrhnja za šlag

Za glazuru:

240 g šećera u prahu

1 žlica maslaca, rastopljenog

1 žlica soka od naranče

1 žličica sjemenki maka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a kalup za pečenje premažite maslacem ili stavite papir za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol. U drugoj posudi miksajte šećer i jaja dok se sve dobro ne poveže. Dodajte brašno i nastavite miješati. Zatim dodajte maslac, koricu naranče, mak i vaniliju pa još malo miješajte. Na kraju dodajte vrhnje za šlag i tucite dok smjesa ne postane glatka. Smjesu prebacite u pripremljeni kalup i poravnajte. Pecite 30-35 minuta pa izvadite i pustite da se prohladi. Za glazuru pomiješajte šećer, maslac i sok od naranče, prelijte je preko kolača te ukrasite makom. Ostavite dvadesetak minuta da stoji prije posluživanja.

Foto: Shutterstock

Komentara 1

MO
montello
11:55 28.01.2022.

Predivan kolac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije