Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biokovo

Snimite selfi iznad 1228 metara strme provalije

Skywalk
Foto: Milan Šabić/Pixsell
1/3
09.11.2020.
u 13:19

Čekalo se u redu ovog ljeta za pogled sa staklenog vidikovca “Skywalk”, a sada se može posjetiti bez gužvi

Nebeska šetnica na Biokovu ili, popularnije, Skywalk turistička je atrakcija kakvom se nitko na svijetu ne može pohvaliti! Stakleni vidikovac na 1228 metara nadmorske visine nad provalijom izvan litice, u obliku potkove po čijoj se prozirnoj površini može hodati, postao je svjetska atrakcija odmah nakon otvaranja ovoga ljeta. Društvene mreže i dalje su pune fantastičnih snimki provalije nad Nebeskom šetnicom, idiličnih panorama makarskog akvatorija i selfija nad provalijom. U kolovozu se obilazak vidikovca čekao u redovima.

Jedinstven osjećaj koji se pruža sa Skywalka najtočnije je opisao Slavo Jakša, ravnatelj Parka prirode Biokovo.

– Na ovoj šetnici vi niste na visini, vi ste u visini – kaže.

Sada gužvi više nema, ali na biokovskom predjelu Ravna Vlaška, zahvaljujući Nebeskoj šetnici, uvijek nekoga ima. Dnevna ulaznica u Park prirode Biokovo stoji 50 kuna, a kako doznajemo, nakon otvaranja Skywalka, unatoč iznimno lošoj turističkoj sezoni, njima se promet povećao čak 70 posto.

Foto: Shutterstock

Najslabija je karika uska cesta od ulaza u PP Biokovo do Nebeske šetnice, ali i to će se popraviti. Naime, Skywalk je samo dio projekta Novi Adrion koji se financira iz fondova EU, a tim se ulaganjem vrijednim 34 milijuna kuna povećava atraktivnost prirodne baštine Biokova i približava posjetiteljima novim edukativnim sadržajima i programima. Poboljšat će se infrastruktura, izgraditi još kilometri biciklističkih staza, edukativni centar.

Ostvari li se i višegogodišnja maštarija svih dosadašnjih vlasti u Makarskoj i naprave li žičaru, tajanstveno i moćno Biokovo bit će pristupačnije nego ikada.

Bikovo je mistična planina, opasna i nepredvidiva i oduvijek je budila adrenalin i bila mamac za planinare i pustolove, a gradnjom Skywalka, uz sve to, postala je i “trendy” lokacija.

Foto: Shutterstock

Objaviti selfi na Skywalku totalno je “in”. Dodajmo tome dan proveden na svježem biokovskom zraku i hodanje u manjoj grupi po utabanim stazama, sve u skladu s mjerama i preporukama Stožera i HGSS-a.

Zasad na Nebeskoj šetnici najviše uživamo sami, a kada se otvore granice i turizam opet počne cvasti, ne sumnjamo da će se selfijima sa Skywalka hvaliti i face iz svjetskog jet-seta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije