Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajuć podatak

Problemi s orgazmom, manjak samopouzdanja, partnerove vještine... Evo zašto žene ne uživaju u seksu

shutterstock
26.02.2020.
u 22:52

Za veliki broj žena seks je sve osim ugodan i zadovoljavajuć, kako je pokazalo istraživanje provedeno na sveučilištu u Australiji.

Istraživanje provedeno na sedam tisuća žena od 18 do 39 godina pokazalo je da više od polovice žena seks smatra nezadovoljavajućim i neugodnim. Žene koje nisu zadovoljne seksom tijekom odnosa osjećaju emocionalno nezadovoljstvo, tugu, stres ili posramljenost. Iako je istraživanje pokazalo da zapravo jedna od pet žena boluje od ženske erektilne disfunkcije, Susan Davis, glavna stručnjakinja u istraživanju, zabrinuta je s brojkom koja pokazuje koliko žena ne uživa u seksu.

Saznajte što je to nizak seksualni nagon kod žena:

"Postoji pretpostavka da ženina seksualnost postaje problem samo kada je starija. Budući da je seks svugdje oko nas, pretpostavlja se da ga osobe mlađe od 40 godina razumiju i ugodno im je za vrijeme odnosa, rekla je za nypost.com.

Najčešći uzorci nezadovoljavajućeg seksa su loša slika o svojem tijelu, problemi sa seksualnom uzbuđenosti, problem s postizanjem orgazma i partnerove vještine. Neki od faktora koji mogu utjecati na seks su težina, status veze i dojenje, ali najveći faktor koji utječe na seks su antidepresivi.

Davis je otkrila da žene čije samopouzdanje proizlazi iz njihovog izgleda imaju najviše problema tijekom seksa: "Žene koje svakodnevno brinu o svojem izgledu i kojima je njihov izgled zapravo odraz njihovog samopoštovanja i vrijednosti imaju manji seksualni nagon. Također su tijekom seksa posramljene i imaju manje seksualno zadovoljstvo."

Pogledajte kako je ženama bilo nekad, a kako je danas:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Melankolija
Melankolija
02:27 27.02.2020.

Ljene su postale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije