Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žele seks svaki dan

Žene u pedesetima pokazale: 'Menopauza nam nije uništila seksualni nagon, baš suprotno'

shutterstock
21.02.2020.
u 10:49

Popularno je mišljenje da se žene u srednjim godinama nakon menopauze više ne žele seksati, ali ove žene pokazale su kako to nije istina.

Njezin tipičan dan je dug i naporan, smjena od dvanaest sati na poslu, kuhanje večere, pospremanje suđa u perilicu, pranje rublja, vođenje papirologije i šetanje psa. Stoga većini žena njenih godina je iznenađujuće kada 52-godišnja Hayley Garbutt u ponoć legne u krenete ne razmišlja o spavanju, već o vođenju ljubavi sa svojim mužem, Mauricom.

Pogledajte kako možete povećati svoj libido nakon menopauze:

Ne prođe niti jedan dan kada Hayley, majka troje djece i baka četvero unuka, ne želi imati seks. Menopauza joj nije uništila seksualni nagon, a ona vjeruje da je pravi primjer kako ženama poslije pauze naraste seksualni nagon i u seksu uživaju više nego mlađe djevojke. Kada ona i Maurice ne moraju ići na posao, vode ljubav barem tri puta, a svaki put prvi korak napravi Hayley. "Volim seks i suprotno popularnom vjerovanju da žene mojih godina nisu zainteresirane za njega, ja sam uvijek spremna", kaže Hayley.

"Ne razumijem kako druge žene mogu reći da ih seks ne zanima i da nemaju vremena. Svako jutro se budim u šest kako bi išla trčati, a uz to što radim cijeli dan, brinem se o svojim unucima te svejedno želim imati seks svaki dan. Još uvijek mi je Maurice privlačan i zgodan pa kada navečer uđem u krevet, jednostavno mu ne mogu odoljeti", nastavila je za Daily Mail.

Njena želja za seksom jako je iznenađujuća s obzirom na istraživanje koje je provedeno na sveučilištu u Glasgowu . U istraživanju su se promatrali odgovori od više od 12 000 žena i muškaraca o njihovim interesima za seks tijekom godine. Samo 29% ispitanika imalo je redoviti seks, a osobe srednjih godina i starije su seks imale rijetko ili nikad. Stoga nije iznenađujuće što je Haleyna želja za seksom izvor začuđenja kod njenih prijateljica.

Žene se često optužuje da glume glavobolju kako bi se izvukle iz seksa, ali Hayley radi upravo suprotno: "Ako se slučajno dogodi da Maurice i ja imamo isti vikend slobodan, pošaljem svojim prijateljicama da imam glavobolju i ne mogu doći. Zatim provedemo vikend vodeći ljubav. Imam veći libido od svog supruga koji mi uvijek govori kako ne razumije od kuda dobivam svu energiju."

Saznajte kako vam seks poslije menopauze može biti bolji:

Što još više začuđuje ljude je da njihova ljubav nije nova, Maurice i Hayley svoju vezu započeli su prije tridesetak godina, a zajedno imaju i kćer koja sada ima 33 godine. Njihova veza već je prošla, takozvanu fazu medenog mjeseca u kojoj hormoni produljuju strast.
Iako Hayley primjećuje druge privlačne muškarce, ona ostaje vjerna svom suprugu jer vjeruje da monogamija nije razlog da u vezi nema strasti i seksa. Maurice je njoj zgodan i privlačan kao i od prvog dana njihovog upoznavanja, a sve zbog toga što se brine o sebi, lijepo se oblači i održava higijenu. Njihova tijela su se promijenila kako stare, ali oni ne vide problem u tome te si svaki dan daju komplimente,.

Janice Hiller, psihologinja i stručnjakinja za seks, rekla je da iako je čudno da žena u njenim godinama želi svaki dan imati seks, komplimenti koje svakodnevno dijele veliki su razlog zašto između njih još uvijek postoji strast. Sve to je točno i za Carol El Hawary, 54, koja sa svojim suprugom Atefom, 49, svaki dan ima seks, a sve zbog, kako sama kaže njene nezasitljive želje za seksom i intimom. Carol bi nekada htjela imati seks i nekoliko puta na dan, ali Atef nema toliki libido, ali pomaže im davanje komplimenata.

Problem koji može nastati kod osoba srednjih godina je razlika u libidima, a to se dogodilo Helen Robinson. Helen, 56, bila je u dugogodišnjoj vezi s muškarcem svojih godina, ali njen libido bio je veći nego njegov. Helen bi svakodnevno htjela seks, ali njen partner to nije htio. Stoga je prekinula njihovu vezu i sada traži muškarce u dvadesetim ili tridesetim kako bi njena želja za seksom bila zadovoljena. Iako je sada zadovoljena sa seksom s mladim muškarcima, jednog dana htjela bi monogamnu vezu s muškarcem bližim njenih godina, ali osigurat će se da pronađe nekog tko će imati isti libido kao i ona.

Saznajte kako si Hrvati povećavaju penis bez odlaska pod nož:

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:08 21.02.2020.

Kako da ne! To se učeno naziva "kraurotična vulva", a može se plastično prikazati tako da svrnete u obližnju trgovinu i kupite paket osušenih smokvi. E - to bi bilo to! I tko još ne zna o čemu se tu radi, nek proba pojesti par takvih smokava bez da popije čašu vode usput. I tu prestaje priča o seksu, dapače žudnji u menopauzi. I naziv nije "kazetofonski", nije to pauza u smislu one koja postoji na magnetofonu - nego Ende, kraj, the end...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije