Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelolasica

Novo ruho u selu propalog olimpijskog centra

Davorin Višnjić/Pixsell
23.11.2020.
u 14:09

Kad napada snijeg tu se organiziraju male dječje skijaške staze

Iako je Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica, gdje su mnogi školarci i vrtićarci davnih dana na jednotjednim izletima naučili skijati, već odavno zatvorio svoja vrata posjetiteljima, putokazi će vas pred ulazak u Ogulin usmjeravati baš do Bjelolasice. I krenite tim putem, neće vam biti žao. Vožnja traje 20-ak minuta, možda i dulje ako je zimsko vrijeme jer od Ogulina do sela Jasenak gdje je smještan nekadašnji HOC morate prijeći 27 kilometara. Primjerice, iz Zagreba do Bjelolasice morate prijeći 132 kilometra, a od Rijeke 80 kilometara. I dok se tako vozite, nakon silaska s autoceste u Ogulinu prema Jasenku, u jednom ćete trenutku iza sebe ostaviti naselje i vozit ćete se kilometrima po širokoj cesti koja će vijugati i uspinjati se uz stijenu, okružena mirom, tišinom i zelenilom šume. Nakon nekog vremena doći ćete do prvih kuća, pa i do sela Jasenak, a ubrzo i do prostora nekadašnjeg olimpijskog centra. Možete u miru parkirati, gužve nema, te prošetati po kompleksu gdje novu namjenu čekaju brojni paviljoni te impresivna skijaška staza. Za zimskog vremena, kad ima snijega, entuzijasti tu znaju organizirati male dječje skijaške staze, te nešto duže rute po kojima se mogu spuštati i odrasli, naravno, podalje od skijaške staze i žičara Bjelolasice. No u mjestu ima nekoliko privatnih iznajmljivača s prekrasnim luksuzno uređenim drvenim kućama za odmor, tako da u miru i tišini, svježem zraku, šetnji i istraživanju okolice možete uživati i nekoliko dana. Na putu do nekadašnjeg olimpijskog centra u Jasenku proći ćete i pokraj Integralnog hotela Bjelolasica. To je nedavno otvoren moderno uređen obiteljski hotel u kojem će vam se činiti da ste došli u posjet prijateljima. Upravo prijatelji, njih osam entuzijasta iz Čakovca, Jasenka, Jastrebarskog, Novalje, Ogulina i Splita, koje je spojila ljubav prema Bjelolasici, vlasnici su i osnivači hotela u kojem su i kafić i restoran. Ondje možete kušati domaću hranu, pojesti slastice, odspavati ili šetati šetnicom iza kuće prema šumi. Možete dobiti smještaj u dvokrevetnim hotelskim sobama ili u jednoj od pet obližnjih kuća za odmor koje su integrirane u hotel, a čekaju vas svakoga dana. Smještaj na Bjelolasici idealna je polazna točka za kraće izlete u kanjon Kamačnik i grad Ogulin.

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

U mjestu ima nekoliko luksuzno uređenih drvenih kuća privatnih iznajmljivača.

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Vozit ćete se kilometrima po širokoj cesti koja će vijugati i uspinjati se uz stijenu, okružena mirom, tišinom i zelenilom šume

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Na putu do nekadašnjeg olimpijskog centra u Jasenku proći ćete i pokraj Integralnog hotela Bjelolasica u kojem su i kafić i restoran. Iza kuće šetnica vodi prema šumi

Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije