Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlet

Krenite stazom Sedam slapova iz Buzeta, prošećite Grobničkim Alpama, doživite jesen ispod mora...

Idemo na izlet
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
1/3
13.11.2020.
u 11:23

Uživajte u Istri i Kvarneru na planinama, rijekama, u šumama...

Naša potraga za odličnim mjestima za izlet i aktivnosti u prirodi se nastavlja! Prošli tjedan pretraživali smo u Istru i Kvarner Uživali smo u bicikliraju, planinarenju, hodanju, otkrili da jesen možemo provesti i ispod mora...

Staza sedam slapova, Hum, Rab, Krk…

Jeste li prošli Stazom sedam slapova?  Ide od Buzeta kroz korita rijeke Drage i Mirne, duga je oko 13 kilometara, a prođe se za pet sati. Lijepa, ali zahtjevna - treba se penjati uz stijene, hvatati za sajle. Pred kraj staze, ako je vodostaj viši, treba se preko posloženog kamenja preći rijeka na tri mjesta. 

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Jesen ispod mora, zašto ne? Saznali smo sve o ronjenju na Krku. Zaronite ispod površine, u naše podmorje, uronite u njegove tajne i upoznajte jedan sasvim drugačiji svijet...

Hum, "najmanji grad na svijetu" - ima nekoliko kuća, zapuštenu crkvu, jednu konobu (sad radi samo vikendom) i tek nekoliko jedinica za smještaj. Konoba 15 godina nije mijenjala menu, ali hrana je odlična i relativno pristupačna (menu je 90 kuna).

Ujutro se u šetnji oko mjesta normalno mogu vidjeti srne, a mjesto je poznato i po tartufarima (nude kobasicu od boškarina s tartufima, sireve s tartufima...) i po glagoljaškoj tradiciji. 

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Na Rabu ima posjetite posebni rezervat šumske vegetacije Dundovo - jedna od najljepših i najočuvanijih šuma hrasta crnike na Sredozemlju, kroz koju se također može prošetati makadamskim putevima i stazama, uz koje je desetak uvala s pješčanim plažama koje gledaju na zapad.

Posebni prilog Idemo na izlet - Istra i Kvarner!

Inspirirajte se, pronađite ideje u posebnom prilogu Večernjeg lista Idemo na izlet - Istra i Kvarner! Prilog pronađite na dar u nedjelju 15. studenog uz nedjeljni Večernji. Na svim kioscima! 

Cijeli vikend uživajte u čitanju i planiranju, a nakon toga uživajte u Istri i Kvarneru na planinama, rijekama, u šumama...     

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije