Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA

Klokani postali ovisnici o mrkvama, napadaju i turiste

Klokan
Sanjin Strukic/Pixsell
04.05.2018.
u 10:24

U usporedbi s onim što klokani inače jedu, mrkva je puna šećera i oni je doživljavaju poput čokolade.

Klokani koji su postali ovisnici o mrkvama i drugim namirnicama koje nisu dio njihove uobičajene prehrane napadaju turiste u Australiji. 

Mnogi turisti u potrazi za savršenim selfiejima ignoriraju i natpise i stalna upozorenja vlasti da ne hrane te tobolčare, iako je takva praksa u Australiji kažnjiva.

Klokani zbog toga postaju ovisni o namirnicima koje su njima neobične, uključujući razno voće i povrće. 

"Ako vide mrkvu, a prije toga su im turisti stoput dali mrkvu, onda će doći i uzeti mrkvu", kaže Andrew Daly, čuvar u parku za životinje u Sydneyju. 

"A pritom znaju biti agresivni. Udaraju, grebu i mogu nanijeti ozbiljne ozljede, posebno ako krenu prema hrani koju stvarno vole ili su o njoj ovisni", dodaje Daly

U usporedbi s onim što klokani inače jedu, mrkva je puna šećera i oni je doživljavaju "poput čokolade", objasnio je.

Australski mediji prepuni su fotografija turista s modricama i ogrebotinama po licu, prsima i rukama. 

Nadležne vlasti turiste također upozoravaju da ne pokušavaju maziti klokane. Jer će i tada, po svoj prilici, primiti neki udarac. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije