Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriket

Ulovljeni u prijevari: brusnim papirom izazvali veliki skandal

Skandal u kriketu
Foto: You Tube/Screenchot
30.03.2018.
u 18:33

Skandal je došao do samog državnog vrha pa je australski premijer Malcolm Turnbull zatražio da se igrači primjereno kazne

Australci su jako ponosni na svoju reprezentaciju u kriketu pa ne čudi da je posljednji događaj na utakmici protiv Južne Afrike u Cape Townu izazvao veliki skandal. Naime, igrači su ulovljeni u prijevari tako što su brusnim papirom prelazili preko loptice mijenjali njezina svojstva.

Provedena je istraga, a igrači koji su sudjelovali u skandalu kažnjeni su. Kapetan Steve Smith kroz suze je sve priznao pred televizijskim kamerama. On i njegov dokapetan David Warner suspendirani su na godinu dana, a Cameron Bancroft, koga su ulovile kamere, suspendiran je na devet mjeseci.

Tijekom utakmice komentator na južnoafričkoj televiziji primijetio neuobičajene poteze australskih igrača kada prime lopticu za bacanje. Svoje zapažanje prenio je režiji te su kamere počele snimati krupnije kadrove u trenucima kada su se australski igrači pripremali za bacanje.

Kamera je ulovila Camerona Bancrofta koji je brusnim papirom prelazio preko loptice, a kada su mu rekli da ga prati kamera nespretno je brusni papir stavio u gaće.

Poslije dvoboja i prikazane snimke Bancroft je priznao u što se upustio. Skandal je došao do samog državnog vrha pa je australski premijer Malcolm Turnbull zatražio da se igrači primjereno kazne.

Igrači su priznali kako su se prije utakmice dogovorili da će to učiniti. 

- Znam da ću zbog ovoga žaliti cijeli život. Užasno mi je žao i svima se ispričavam. Znam da su navijači i svi koji vole kriket ljuti, kao kapetan preuzimam svu odgovornost, pogriješio sam. Ovo nam je dobra lekcija, ali nadam se da će nam navijači oprostiti - rekao je bivši kapetan Steve Smith.

Izbornik Darren Lehmann nije imao pojma što se događa, ali je svejedno odstupio s kormila australske reprezentacije.

- Razočarali smo mnogo navijača. Ovo što su moji dečki napravili velika je glupost, ali ne mislim da su loši ljudi. Kažnjeni su i snosit će posljedice. Ja s tim nemam ništa, ali sam odgovoran za njih. Zato je najbolje da napustim reprezentaciju - rekao je izbornik Darren Lehmann.

Komentara 24

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
19:53 30.03.2018.

eh sad place...trebali su na tečaj kod nasih politicara...sto uraditi kad te uhvate sa prstima u pekmezu...ovako bi nasi rekli...ovo je maslo zlonamjernih osoba ili skupine kojima je krivo zbog naseg uspjeha i koji ne vole hrvatsku... objede i insinuacije onih koji nikad nisu htjeli hrvatsku domovinu...nemam komentara i nečes razbojniče...a ovi odmah priznali koji amateri...

DU
Deleted user
19:22 30.03.2018.

Uuuu strašno, usporio je lopticu za 0,00001sec..

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
21:34 30.03.2018.

Koji je to sport

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije