Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOMBA ZA BRISBANE

Bakica bizarnom porukom slučajno stvorila paniku na aerodromu

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
09.04.2018.
u 09:18

Nakon što su vidjeli "oznaku" na traci za prtljagu, policajci su joj zaplijenili i pretresli torbu, a cijelo okolno područje stavljeno je pod istragu.

Venkate Lakshimi (65) slučajno je stvorila kaos na aerodromu u Brisbaneu jer je označila svoju prtljagu naljepnicom "Bomba za Brisbane". Nakon što su vidjeli "oznaku" na traci za prtljagu, policajci su joj zaplijenili i pretresli torbu, a cijelo okolno područje stavljeno je pod istragu. 

Međutim, nije prijetila katastrofa, iako se u određenim trenucima činilo da je tako. Bila je riječ o "malenoj pogrešci" Venkate Lakshimi koja je napisala riječ "Bomb" jer nije imala dovoljno mjesta da napiše Bombay.

– Odvukli su je u sobu i ispitali. Majka mi je rekla da je mislila kako se tamo stvarno nešto nalazi jer su ljudi paničarili. Rekli su joj da otvori torbu i pitali zašto na njoj piše bomba, a ona im je rekla da je to Bombay – kaže Devi Jothiraj, kći 65-godišnjakinje. 

Ovaj nesporazum dogodio se dok je Lakshimi putovala u Australiju na proslavu svog rođendana. Kako prenosi Independent,  Venkate je bila jako nervozna jer je trebala sama putovati i upravo zato je označila početnu i krajnju točku svog putovanja. Iako je službeno ime Bombaya sada Mumbai, većina stanovništva ga i dalje zove starim imenom. Nakon što su nadležni shvatili kako je riječ o zabuni, Lakshimi je nastavila svoje putovanje. 

– Ona razumije pogrešku koju je napravila. Može čitati, malo čak i razumije, ali joj nije prošlo kroz glavu da bi takva poruka mogla prouzročiti problem – nadodaje Jothiraj. Barem je ovaj incident pokazao kako je na aerodromima sigurnosna provjera zaista na visokoj razini. 

Pogledajte i galeriju: Fotografije koje su nas nasmijale, ali i šokirale. Najveći hit dolazi iz središta Zagreba!

Ilustracija
1/30

 

Komentara 2

KA
KaraMarko
11:19 09.04.2018.

Svijet je otisao u PM

RE
reborn
10:06 09.04.2018.

Sigurnosna provjera je odmah uočila potencijalnu bombu čim je na torbi pisalo - "bomba"! Naravno, da je na torbi sa pisalo "Pozdrav", onda ne bi posumnjali u sadržaj... Zbog toga molimo potencijalne teroriste da na svojoj prtljazi jasno naznače svoje terorističke ambicije. Isto tako molimo putnike koji nisu teroristi da na svojoj prtljazi jasno naznače svoje putničke (ne-terorističke) ambicije kako ne bi bilo nesporazuma. Jer - budimo realno - kada bi se prema teroristu sigurnosne službe odnosile kao da je putnik, to bi bila uvreda za njegov ego.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije