Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevena Rendeli

'Još uvijek se na lijepom plavom Jadranu mogu pronaći neotkrivene oaze ljetnog užitka'

Nevena Rendeli
Foto: Privatni album
1/4
05.09.2014.
u 13:59

Ako pripadate u skupinu takvih koji se na nekoliko dana (tko izdrži može i duže) žele odvojiti od svakodnevnih tekovina civilizacije (na nekim mjestima tu se podrazumijeva i topla voda, a ponegdje i voda uopće), onda će stare kamene kućice koje su nekad Murterinima služile kao štale ili mjesto na kojem bi prespavali između bacanja i dizanja mreža, za vas biti hotel s pet zvjezdica.

"Dok vani rominja preuranjena jesenska kiša (umanjenica za potpuno sulude oluje koje su nas snašle ovo ljeto), nekako mi se čini kao da plaže, sunce, šareni kokteli i minimalne krpice pripadaju nekom drugom vremenu. Davno prošlom. "

Tim je riječima poznata voditeljica Nevena Rendeli započela svoju kolumnu o ljetnoj avanturi, odnosno o tome kako je provela godišnji odmor na Jadranu za portal Fashion.hr

"Bez obzira na nepodnošljivu lakoću zaborava pod utjecajem vremenskim neprilika, još prošli tjedan uživali smo negdje na plavom Jadranu, bunili se na uvijek istu turisitčku ponudu, ponegdje preskupe cijene i prazne hotele. Nije to bilo uopće loše ljeto, ako mene pitate, no naravno sve ovisi o očekivanjima. Pa tako sigurno ne dijelite moje mišljenje ako ste se našli negdje u Istri, a tražili ste ludu zabavu, u Hvaru, a žudili ste za mirnim odmorom ili u Dubrovniku, a baš ste ovo ljeto odlučili jeftinije proći. Svaki proizvod ima svog kupca, rekli bi marketingaši, ali činjenica je da se nismo baš proslavili ni ponudom, a bogami ni potražnjom. Bez obzira na to, još uvijek se na lijepom plavom Jadranu mogu pronaći neotkrivene oaze ljetnog užitka, samo treba točno znati što želite. Pa tako kad dama dođe u neke godine (tepam si sama kad već nije nitko drugi), idealan ljetni odmor postanu mjesta u kojima se susjedi na plaži mog prebrojati na prste jedne ruke, a kafići i restorani rade taman toliko dugo da je za dobro vaše linije prekasno jesti. Kad tako suzite izbor, vjerujte mi, mogućnosti baš nisu nepregledne, ali ima ih. Na primjer, ljetovanje u nacionalnom parku."

Foto: Robert Demo

Foto: Privatni album

1. Kornati

"Taj opjevani raj na zemlji već neko vrijeme nije samo odredište nautičara već i svih onih željnih odmora na osami, bez trgovina, automobila, interneta i signala za mobitel. Ako pripadate u skupinu takvih koji se na nekoliko dana (tko izdrži može i duže) žele odvojiti od svakodnevnih tekovina civilizacije (na nekim mjestima tu se podrazumijeva i topla voda, a ponegdje i voda uopće), onda će stare kamene kućice koje su nekad Murterinima služile kao štale ili mjesto na kojem bi prespavali između bacanja i dizanja mreža, za vas biti hotel s pet zvjezdica. Nema ih puno, ali neke od njih uistinu su slatko uređene i od trenutka kad vas vlasnici iskrcaju pa do onog kad dođu ponovno do vas, budite sigurni, najbliže što ćete od ljudskog roda ugledati je neka mrvica na dalekom brodu.

Ako je takvo robinzonsko ljetovanje ipak malo previše, onda ćete naći zlatnu sredinu; ljepota pustog otoka, s vrhunskim restoranom i idiličnim smještajem u blizini. Ili još bolje, sve to u jednom. Upravo je takav novootvoreni Core lounge bar Kornati na ulazu u uvalu Vrulje. Novopreuređeni restoran odskače od kornatskog standarda - riba na gradele i krumpir salata, i osim uvijek svježih plodova mora i vrhunskog vina, vlasnik će vam rado ponuditi svoju viziju preukusnih predjela. Teško je to razumijeti ako bez toga niste u nekom trenutku ostali, ali u Coreu na Kornatima posebno sam cijenila prvi jutarnji cappucino, pa makar zbog njega trebalo posebno paliti agregat. To vam ne bi bilo tko na Kornatima učinio. A o osjećaju kad nakon prve cigarete i cappucina skoro pa iz kreveta uronite u kristalno čisto more, e to se zove odmor. Za ostale užitke proučite fotografije. Isplati se!"

Cijeli članak o tome kako se Nevena Rendeli provela na godišnjem odmoru na Kornatima i Mljetu pročitajte na portalu Fashion.hr

>>Nevena Rendeli otkriva sve tajne svog besprijekornog stila

>>Nevena Rendeli u Provansi: Čak im je i stolno vino ukusno, a glava drugi dan ne boli

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije