Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Last Minute Jazz

Jadranska linija dobrog jazza od Istre do Korčule

jazz u balama
Foto: nnn
1/3
07.07.2012.
u 13:55

Akademije svega i Kamene priče organiziraju najveći neprofitni festival jazza i povezuju istarske Bale sa Vela Lukom na Korčuli u svojevrsnom 'pokretu' dobrih vibracija i odlične glazbe

Za sve ljubitelje jazz-a i one koji će to tek postati, Last Minute Open Jazz Festival prava je poslastica.
Evo razloga da u svom planeru zaokružite kolovoz, a na karti Hrvatske markerom obilježite Bale, magično i šarmantno mjesto u Istri, na putu od Rovinja prema Puli i  opjevanu Velu Luku na Korčuli, pa sve skupa čekajte s nestrpljenjem!

Više od festivala

Ima onih koji još uvijek sviraju zbog zabave, iz srca i za drage ljude i putnike namjernike, ali i one koji će ciljano potražiti upravo ova dva mjesta kako bi uživali u drugačijem jazzu. Naš najveći neprofitni festival, Last Minute Open Jazz Festival, koji se svake godine održava početkom kolovoza, ove je godine prerastao u svojevrsni " pokret". Štoviše, ove godine okupiti će još domaćih i stranih renomiranih jazz glazbenika.

Apetiti za drugačijim jazzom i dobrim druženjem posjetitelja toliko različitih "kalibara" da se ne mogu ni na koji način opisati, potaknuo je organizatore da od Bala preko Šibenika do Korčule pronose dobru glazbu, zabavu i priću o jazzu. 

Dobre vibracije dolaze same 

Na festivalu koji traje neprekidno 9 dana, sudjelovat će preko 70 glazbenika a namjera mu je pokrene živu sponu između te dvije divne županije- Istre i Dalmacije.  Kulturni turizam je neophodna podrška izgradnji bolje i sretnije Hrvatske, dobre i vesele zemlje, poručuju organizatori. Festival se održava, manje je poznato, pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Ive Josipovića i "Akademije svega" u organizaciji udruge za kulturu "Kamene priče" kao i istoimene jazz konobe iz koje je, prije šest godina, cijela priča i krenula. Štoviše, Predsjednik je prije dvije godine i osobno posjetio Kamene priče, mjesto koje na poseban način privlači ljubitelje jazza i drugačijeg doživljaja, osvaja šarmom i sjajnom gastronomijom. Ondje se, pouzdano, valja samo opustiti, a zabava i dobre vibracije dolaze sami. 

Iz programa Last Minute Open Jazz Festival izdvajamo:

Bale, Istra 

01.08. - Etienne Mbappe & Su la take
- Djabe Group
02.08. - Lucia Ciarla Quartet
- Anke Helfrich Group
03.08. - Kombinat Band
- Carol Cass & Oleg Kireyev group
04.08. - Vasko Atanasovski trio
- Ondina i Vali Group
- Daniel Marques - after midnight
05.08. - Damir Kukuruzović Gipsy swing quartet
- Denise Jannah New Quartet

 Vela luka, Korčula

07.08 - Etienne Mbappe & Su la take
- Denise Jannah New Quartet
08.08. - Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quartet
- Goran Ilić Quartet
09.08. - Oliver Dragojević i Elvis Stanić Group

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije