Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza kuharica

Isprobajte recept za ovu slasnu tjesteninu poznate hrvatske blogerice Maje Brekalo

Skuhaj brzo i fino
22.03.2022.
u 14:52

U četvrtak 24. ožujka uz Večernji list darujemo poseban prilog – Skuhaj brzo i fino.

„Najvažnije što trebate znati o meni je da obožavam hranu i sve vezano za hranu. Volim smišljati zdrave cjelovite recepte, volim kuhati, fotografirati hranu, čitati kuharice, čak me veseli i kupovati namirnice", kaže Maja Brekalo, naša poznata food blogerica.

U našem prilogu Skuhaj brzo i fino, Maja donosi brojne recepte za slana i slatka jela iz njezinih hit kuharica Moja sretna hrana i Moji sretni kolači.

Zavirite u naš prilog s receptom za ovu slasnu tjesteninu, a više recepata pronađite u posebnom prilogu u četvrtak 24. ožujka.

TJESTENINA S GLJIVAMA I MINI RAJČICAMA

(Za 1 porciju)

Sastojci:
- 1 porcija pirovih rezanaca (oko 100g)
- 1/2 šalice mini rajčica
- 300 g malih šampinjona
- 2 mlada luka
- 1 žličica dimljene paprike
- malo čilija, po ukusu
- 1 žlica sojinog shoyu umaka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol, papar
–1/2 šalice bademovog ili sojinog vrhnja

Priprema:
Prepolovite mini rajčice, gljive također ako nisu sitne, narežite mladi luk na kolutiće te list peršina na jako sitno. Pirjajte gljive sa začinima i prstohvatom soli na maslinovom ulju pa dodajte mini rajčice, mladi luk, shoyu i još kratko propirjajte. Kad su gljive omekšale, dodajte vrhnje. Još kratko propirjajte, provjerite je li dovoljno slano, dodajte peršin i skuhane rezance te promiješajte. Moj je običaj dodati na kraju još malomaslinovog ulja za još bolji okus.

Poslužite odmah.

U prilogu Skuhaj brzo i fino donosimo i jednostavne recepte Brune Vučak iz Tvornice zdrave hrane. Isprobajte najbolje slane muffine Irene Gavran s bloga Pregacha i mnoge druge.

Pronađte na svim kioscima u četvrtak 24. ožujka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije