Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotov je za 5 minuta

Da bi vam tanjur izgledao kao da je serviran u najskupljem restoranu trebat će vam ovaj recept

Shutterstock
08.12.2022.
u 07:00

Čips od parmezana – zvuči vrlo primamljivo i neubičajeno. Gotov je za 5 minuta, vrlo je dekorativan i ukusan. Sjajno ide kao zamjena za grickalice, uz povrće, meso, ribu... A kad poželite da vaš tanjur izgleda kao da je serviran u najboljem restoranu, obavezno napravite ovaj čips kao dekoraciju!

Recept za ovu posebnu grickalicu dala nam je Tatjana Miletić, a vjerujemo da će vam u ovo blagdansko doba itekako dobro doći jer ćete poželjeti impresionirati goste svojim umijećem dekoriranja tanjura.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Čips od parmezana

Sastojci:

200 g parmezana

žličica dimljene paprike

žličica sitno sjeckanog češnjaka

Priprema:

Parmezan sitno naribajte ili usitnite u procesoru. Dodajte papriku i češnjak pa sve dobro promiješajte. Na lim stavite papir za pečenje, stavite na njega kuglicu smjese pa je rukom spljoštite da biste dobili što pravilniji disk ravnomjerne debljine. Ponovite postupak dok ne potrošite smjesu. Lim premjestite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva i pecite oko 5 minuta. Izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i nožem skidajte čips s papira. Ne brinite, lako se skida jer je sir sam po sebi dovoljno masan. Služite uz razna jela kao dekoraciju ili poslužite uz čašu dobrog vina kao grickalicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije