Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mogu stajati danima

Recept koji svatko mora imati: Mirisni i ukusni putar keksići tope se u ustima, a na stol se vade u bezbroj prilika

Tatjana Miletić/MyTastyPot
24.11.2022.
u 06:45

Ovo je jedan od najtraženijih recepata proizašao ih kuhinje naše omiljene gastroblogerice. Mirisni, ukusni, hrskavi keksići, koji sjajno idu uz čaj ili kavu, dok ih klinci jedu u svakoj prilici.

Vrlo zanimljivo tijesto s kojim se možete poigravati i raditi različite oblike. Vrlo brzo i lako se pripremaju, a mogu stajati po nekoliko dana, kaže Tatjana, a mi potvrđujemo jer smo i sami već ispekli kilograme ovih slasnih keksića.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Keksi s maslacem

Sastojci:

115 g maslaca

100 g šećera

2 žumanjka

1 vanilin šećer ili žličica bourbon vanilije

2 žlice soka od naranče

1 žlica kukuruznog brašna

200 g brašna tip 400

1 prašak za pecivo

malo soli

po želji malo cimeta

Priprema:

Umutite maslac, šećer i vanilin šećer, zatim dodajte žumanjak, narančin sok i brašno pomiješano s praškom za pecivo i solju. Kada dobijete glatko tijesto, napravite kuglice veličine oraha, pritisnite ih vilicom i poredajte na lim za pečenje. Važno je da ostavite razmak između kolačića, kako se ne bi spajali, jer tijekom pečenja znaju prilično narasti. Pecite 8-10 minuta na 180 stupnjeva. Servirajte po želji.

Napomena:

Tijesto možete razvući po radnoj površini i kalupima izrezivati različite oblike keksića.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije