Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navijački meni

Pileća rolada s nadjevom od sira i pršuta dodatno će podgrijati pobjedničku atmosferu

Tatjana Miletić/MyTastyPot
05.12.2022.
u 12:10

Evo ideje kako brzo i jednostavno napraviti jelo dostojno svjetskih prvaka - pileće bijelo meso rolano u slanini, punjeno pršutom i cheddar sirom pa sve zajedno preliveno šampinjonima prskrbit će vam titulu omiljenog kuhara u vašem društvu.

Evo ideje kako brzo i jednostavno napraviti jelo dostojno svjetskih prvaka – pileće bijelo meso rolano u slanini, punjeno pršutom i cheddar sirom pa sve zajedno preliveno šampinjonima prskrbit će vam titulu omiljenog kuhara u društvu. Recept je osmislila gastroblogerica Tatjana Miletić

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pileća rolada punjena sirom i pršutom

Sastojci:

300 g pilećeg bijelog mesa

list cheddar sira (ili nekog drugog sira koji se dobro topi)

list pršuta

6 listova tanko rezane slanine

2-3 žlice mariniranih šampinjona 

sol, papar

žličica tandoori masala začina

sol sa cvjetovima za dokoraciju 

Priprema:

Piletinu posolite, poparite i začinite tandoori začinom sa svih strana. Zatim cijeli komad mesa prerežite na pola, ali ne do kraja, kao da radite džep. U džep stavite cheddar i pršut, a zatim meso obavijte slaninom. Tako pripremljenu roladu prvo pecite u tavi dvije minute sa svih strana, a zatim prebacite u pećnicu da se na 200 stupnjeva zapeče još desetak minuta. Kada izvadite meso iz pećnice pričekajte nekoliko minuta, pa ga poslužite narezanog na šnite i servirajte s mariniranim šampinjonima. 

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije