Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odmah ga uvrstite u prehranu!

Crni kruh s 4 vrste brašna ozbiljna je konkurencija svemu što ste dosad probali, a danima ostaje svjež!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
04.12.2022.
u 07:00

Ovaj kruh čuva svježinu i do tjedan dana, a po potrebi ga možete i tostirati. Ukoliko želite i ako ste vješti u pripremi kruha, možete kombinirati i druge vrste brašna u omjerima koje ćete sami odrediti.

Pun okusa, supstancijalan, ozbiljan kruh koji će vas osvojiti na prvi zalogaj dolazi iz kuhinje gastroblogerice Tatjane Miletić. Dosad smo uživali u svakom njezinom receptu, a ovaj smo jedva čekali!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Crni kruh od 4 vrste brašna

Sastojci:

100 g heljdinog brašna

100 g ječmenog brašna

50 g raženog brašna

50 g pirovog brašna

350 ml mlake vode

1 žličica praška za pecivo

1/2 žličice sode bikarbone

5 žlica maslinova ulja

1 žlica lana

1 žličica kima

1 žličica svježe sjeckanog ružmarina

1 žličica soli

prstohvat papra

Za posipanje:

Za'atar začin

morska sol

lan

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte i sjedinite pomoću miksera. Smjesu ostavite da odstoji barem 30 minuta, a zatim je razlijte u posudu u koju ste već stavili papir za pečenje. Vilicom možete blago preći preko smjese ostavljajući pritom tragove, a zatim sve pospite za'atar začinom, morskom solju i lanom. Kruh pecite u pećnici zagrijanoj na 210 stupnjeva oko 30 minuta. Kad je kruh gotov premjestite ga na rešetku, prekrijte krpom i ostavite da se malo prohladi. Poslužite.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije