Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HIT MAGAZIN U PRODAJI

Što sve znamo o prvom hrvatskom kralju?

Kralj Tomislav
10.01.2024.
u 15:09

Potražite priču o povijesnoj enigmi - kralju Tomislavu na 180 stranica

Tko su mu bili saveznici, tko neprijatelji, zašto je uživao toliki ugled koji mu se pridaje, koliko je bila jaka njegova vojska, kako je izgledala tadašnja Hrvatska te kako se kult velikog kralja razvijao do danas. Sve su to pitanja na koja odgovor daje veliki magazin Večernjeg lista "Kralj Tomislav" na 180 stranica, kojeg možete pronaći na kioscima i u Teslinoj ulici 13 (Zagreb).

Magazin se vizualno i tematski naslanja na igrano-dokumentarni film o kralju Tomislavu u produkciji Večernjeg lista koji se snima u povodu 1100 godina Hrvatskog Kraljevstva, a kroz cijeli broj provlače se i atraktivne fotografije s filmskog seta. U magazinu su tako i intervjui sa stručnjacima i povjesničarima koji su i naši sugovornici na filmu, a uz pomoć kojih smo rekonstruirali priču o kralju Tomislavu. O kralju su govorili, među ostalima, akademik Josip Bratulić i redoviti profesor i ravnatelj Odsjeka za istočnoeuropsku povijest Sveučilišta u Kielu Ludwig Steindorff, a forenzičar Mario Šlaus na temelju zbirke kostiju kojom upravlja opisao je kako se živjelo u doba Tomislava. Za magazin su, uz Večernjakove novinare, pisali i Božo Skoko, Neven Budak, Ante Nazor, Ivica Radoš...

Otkrijte cjelovitu priču o moćnom vladaru ispisanu perima vodećih stručnjaka i novinara. Pročitajte zašto je kralj Tomislav jedna od najistaknutijih, ali i najzagonetnijih hrvatskih povijesnih ličnosti i kako se kult prvog hrvatskog kralja razvijao do danas. Potražite magazin „Kralj Tomislav“ na kioscima i u Teslinoj ulici 13 (Zagreb) po cijeni od 15 €.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije