Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neželjena

Smijenjena šefica uprave Badela Zvjezdana Blažić

'10.03.2010., Zagreb - Zvjezdana Blazic, predsjednica Uprave Badela 1862.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
'Goran Jakus/PIXSELL'
13.12.2011.
u 20:00

Najviše joj se zamjeralo što je u upravi sjedila i u vrijeme Ante Perkovića, protiv kojega su mali dioničari podnijeli niz kaznenih prijava

NO Badela 1862 na posljednjoj, petosatnoj sjednici smijenio je predsjednicu uprave Zvjezdanu Blažić, a na mjesto generalnog direktora Badela imenovan je dosadašnji član uprave Srđan Oreb.

Na čelo došla u krizi

Na Badelovu domjenku Oreb nije htio ništa precizirati. No, iz krugova bliskih upravi doznali smo da se to pripremalo još od kolovoza, kada Z. Blažić nije dobila razrješnicu skupštine dioničara, odnosno nije odobren njezin rad u prethodnome razdoblju. Najviše joj se zamjeralo što je u upravi sjedila i u vrijeme Ante Perkovića, protiv kojeg su mali dioničari podnijeli niz kaznenih prijava. No, kako je i sama isticala, na čelo uprave došla je u vrijeme najveće krize u Badelu, kad mu je račun bio blokiran zbog duga od više od 200 milijuna kuna, dok mu je danas puno lakše.

"Da je Badelu lako, danas bi tu sjedio neki kršni muškarac", isticala je na početku svog mandata. U godinu i pol, uz suglasnost skupštine i NO-a za sve aktivnosti, poduzeto je, tvrdi, sve da tvrtka ne završi u stečaju, od prodaje Kalničkih voda, najvećeg uzročnika svih gubitaka u Badelu, restrukturiranja prodajnih i logističkih operacija, smanjenja troškova poslovanja i zaposlenih... Eurobev je pripojen Badelu. Istodobno su vođeni i teški pregovori s poslovnim bankama i dogovorena dva puna uvjeta za reprogramiranje kredita, a naposljetku proveden i model C. Država se, naime, na ime duga ovih dana uknjižila u vlasništvo 76% dionica Badela, čime su najveći dioničari na čelu s Perkovićem pali sa 77 na manje od 20% dionica. Perković je i jučer ponovio kako je sve to farsa za nečiji račun te da je država namjerno odugovlačila s pomoći kako bi se dug sa šezdesetak milijuna kuna "uz lihvarske kamate" popeo na više od 200 milijuna kuna i Badelu uzelo što više, dok je Dalmacijavinu oproštena milijarda kuna. Očekuje stoga da nova vlast poništi sporne natječaje.

Uspjeli bez stečaja

Blažić je u priopćenju kazala da se ponosi postignutim rezultatima za vrijeme svoga mandata. Badel je čitavu 2010. radio bez trošarinskog broja i tri mjeseca bio u blokadi računa. No, danas sve tri kompanije koje su bile pred stečajem rade, zapošljavaju ljude i izvršavaju svoje obveze koliko je to u današnjim uvjetima moguće. A i plaće se isplaćuju redovito.

Komentara 3

UT
utatica
20:08 13.12.2011.

Ante Perković je također Mesićev pajdaš!

ST
stefj
21:46 13.12.2011.

Oreb? On se čini OK, zna posao, no pitanje je koliko će moći balansirati između politike i posla i koliko će biti pod utjecajem države što je uvijek pogubno.

NM
nova metla
07:22 14.12.2011.

Kad je imenovana na funkciju predsjednice uprave Badela, za Lider su čelnici \"Kraša\" (njezine bivše firme) izjavili \"kako si takav kadar ne žele nikad više u životu\"! Badelovi radnici i dioničari trebali bi danas reći: najgora moguća zla kob koja je zadesila Badel u njegovih 150 godina postojanja bio je njezin dolazak u Badel na upravljačke funkcije! Dugo, puno predugo je trajala, puno previše štete društvu, dioničarima i radnicima je učinila!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije