Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Jastrebarskom

Za djecu održan Ljetni kamp "Hawk City", organizirano i ljetno kino

Foto: Kazalište Škrabe
1/3
22.08.2022.
u 11:01

Polaznici Kampa bavili su se glumom, scenskim pokretom, plesom, koreografijom kazališnih bitaka, izradom predmeta od recikliranih materijala, istraživanjem prirode, etnomuzikologijom, bojanjem tekstila, snimanjem mini filmova..

Šestu godinu zaredom u Jastrebarskom se održavo  Ljetni kamp "Hawk City" kojeg su za djecu od četvrte do 16. godine organizirali Kreativni studio Zvrk i Kazalište Škrabe. Održao se od 17. do 20. kolovoza u kasnim jutarnjim i ranim popodnevnim satima, a ove godine polaznici su bili brojniji nego ikad. Imali su priliku baviti se raznim zanimljivim aktivnostima, a većina aktivnosti odvijala se na otvorenom, priopćili su organizatori. 

Polaznici Kampa bavili su se glumom, scenskim pokretom, plesom, koreografijom kazališnih bitaka, izradom predmeta od recikliranih materijala, istraživanjem prirode, etnomuzikologijom, bojanjem tekstila, snimanjem mini filmova...Bilo je organizirano i ljetno kino na otvorenom za sve kampere, njihove prijatelje, braću, sestre i roditelje. Imali su priliku na velikom platnu pogledati i mini filmove koje su dan prije osmislili i snimili mladi kamperi. Za filmsku večer najzaslužniji je dugogodišnji tehnički suradnik Zvrka i Kazališta Luka Hrković.

Kod radionice bojanja tkanine i snimanja filmova pomogla je glumačka prvakinja Kazališta Škrabe, i to već 10 godina, Jana Valečić. Scensko mačevanje i koreografiranje bitaka s mačevima i štapovima odvijalo se pod stručnim vodstvom dramskog umjetnika te stalnog suradnika i prijatelja Kazališta Škrabe Anđelka Petrica, uz pomoć jaskanskog glumca Doriana Rodića.

Etnomuzikologijom, izradom svirala od bambusa i trstike te stvaranjem glazbe i zvukova pomoću predmeta nađenih u prirodi, mladi kamperi bavili su se zahvaljujući voditelju radionice Leonu Vlašiću, glumcu, studentu etnologije i članu KUD-a Sveta Jana. Kamperi su zaplesali i kolo, ali i naučili osnovne značajke instrumenata kao što su gajde, tamburica i svirale od trstike.

Polaznici Kampa, koji su došli iz Jaske, Desinca, Plešivice, Karlovca i Zagreba, otišli su kući s novo-dizajniranim tie-die majicama te s teglicama ružmarina koje su sami ukrasili. Kod izrade majica pomogla im je glumica Kazališta Škrabe i stalna suradnica Zvrka Maja Žalac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije