Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V. GORICA Nakon guranja šefice Vijeća i vijećnika HNS-a

Z. Lučiću prijava zbog neprijavljena prosvjeda

02.04.2009.
u 00:15

Policija još utvrđuje tko je koga gurao preksinoć ispred zgrade Poglavarstva u Velikoj Gorici. Predsjednica Vijeća i šefica DC-a Vesna Škare-Ožbolt tvrdi da je na nju nasrnuo pijani HNS-ov vijećnik Zdravko Lučić, dok on uvjerava da je ona njega naguravala.

Ispred Poglavarstva preksinoć su se, podsjetimo, okupili ovlaštenici zemljišnih zajednica koji traže povrat oduzete imovine turopoljskim plemenitašima, a Lučić je Ožboltovoj zapriječio ulaz u zgradu. U policiji doznajemo da će protiv Lučića najvjerojatnije podnijeti prekršajnu prijavu, jer kao organizator policiji nije prijavio okupljanje. Oglasio se i velikogorički HNS, inače DC-ov partner na vlasti u Gorici, koji tvrdi da je V. Škare-Ožbolt pokušala iskoristiti mirni prosvjed za svoj predizborni obračun s tom strankom.

– Predsjednica Vijeća već tri mjeseca vuče za nos javnost tvrdeći da će sazvati tematsku sjednicu o povratu imovine ovlaštenicima zemljišnih zajednica – negoduje HNS. V. Škare-Ožbolt pak odgovara da su haenesovci tri godine svoga mandata o tome problemu šutjeli i pred izbore se sjetili razvlaštenika. Tematska sjednica održat će se, pak, nakon izbora.

– HNS-u bi bilo korisnije da se zgrozio nad ponašanjem svoga vijećnika i da disciplinira svoje članstvo – poručila je V. Škare-Ožbolt. Policiju je pozvala, dodala je, da napravi red tek nakon što je uspjela ući u zgradu.

– Ja sam si put sama prokrčila – zaključila je. HNS pak tvrdi da je Ožboltova na mirne prosvjednike pozvala policiju, čime je pokazala bahatost prema vijećnicima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije