Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT "SVI NA IGRALIŠTA!"

Velikogorički mališani dobili još jedan kutak za igru

Velikogorički mališani, svi na igrališta
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/18
31.05.2017.
u 16:31

Ovaj kutak parka dosad je bio zapušten pa su djeca koja su dolazila s roditeljima u ovaj dio grada, bila osuđena na vješanje po metalnim konstrukcijama i trčanje okolo kafića. Roditelji sada napokon mogu mirne duše promatrati igru mališana, bez straha da će se ozlijediti.

Uz glazbu i ples, te slatkiše i nezaobilazne balone, velikogorički vrtićaši oduševili su jučer sve prisutne izvedbom narodne pjesme "Savila se bijela loza vinova", te tako svečano otvorili dječje igralište u zelenoj oazi Parka dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Bilo je to veliko finale projekta "Svi na igrališta!" koji su i ovoga puta zajedno realizirali Večernji list, Lidl i Grad Velika Gorica.

- Super je što su napravili igralište. Baš je lijepo, a blizu je kafića tako da mi odrasli možemo sjediti, a oni se igrati. Jako dobra ideja i svakako treba više takvog sadržaja - rekla je baka Angela dok je promatrala trogodišnju unučicu kako oduševljeno crta kredom po ploči. U dječjem kutku svoje su mjesto pronašli i mala drvena lokomotiva, njihalica u obliku konjića te velika ploča za igranje križić-kružića. Sva igrala koja će zabaviti mališane, izradila je tvrtka Kova.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

- S našim partnerima otvorili smo igralište upravo na mjestu koje su odabrali roditelji. Uočili smo da se oni uglavnom ovuda kreću sa svojom djecom. Kada sjednu na kavu, djeca uvijek gledaju kako bi odlutala na neko od obližnjih igrališta, što predstavlja problem roditeljima jer ih ne mogu imati "na oku". Sada mame i tate mogu popiti kavu na terasi, a mališani se u ugodnom ambijentu mogu poigrati - kazao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Dodao je kako je zadovoljan dobrom suradnjom s Večernjim listom i Lidlom te da se nada da će se suradnja nastaviti i ubuduće.

Ovaj kutak parka dosad je bio zapušten pa su djeca koja su dolazila s roditeljima u ovaj dio grada, bila osuđena na vješanje po metalnim konstrukcijama i trčanje okolo kafića. Roditelji sada napokon mogu mirne duše promatrati igru mališana, bez straha da će se ozlijediti.

- Nadamo se da će djeca predškolskog i školskog uzrasta ovdje uživati u igri na svježem zraku - izjavila je Marina Dijaković, voditeljica sektora za korporativnu komunikaciju Lidla Hrvatska.

Nema straha niti za nadolazeće ljetne dane jer osim igračaka koje će zabavljati klince, tu će im hladovinu raditi i pergola koja će ih štititi od opekotina prouzrokovanih Suncem.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

- Drago mi je što je Večernji list dobio priliku sudjelovati s Lidlom i Gradom Velika Gorica jer je činjenica da taj grad puno ulaže u svoju demografiju, a to se i vidi po rezultatima. Večernji se list trudi biti društveno odgovoran i sudjelovati u ovakvim projektima što više - rekao je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista.

Oduševljenje novinom moglo se vidjeti i na onima kojima je igralište namijenjeno – najmlađoj publici. Sve je po redu sprave isprobala i malena Isabela, čija nam je mama Ljubica Gršetić rekla da će sada na malo igralište dolaziti svaki dan.

- Jedino što nas može spriječiti u tome jesu kiša ili snijeg. Ovo je izvrsna stvar, posebice za mališane – kazala je Ljubica Gršetić. Njezina kćerkica već je "snimila" najdražu igračku, drvenog konjića, zbog kojeg je već jučer nastao poduži red za igru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije