Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Vatrogasni dan u Zaprešiću

Vatrogasni dan u Zaprešiću
19.09.2023.
u 11:24

Prošle subote na glavnom Gradskom trgu u Zaprešiću imali ste priliku razgledati vatrogasna vozila i opremu koja se koristi u hitnim situacijama, a najmlađi posjetitelji mogli su se okušati u zabavno-edukativnim igricama i vježbama te tako postati vatrogasci na jedan dan.

U subotu 16. rujna, od 10 do 15 sati na Trgu Ivana Pavla II. u Zaprešiću odjekivale su vatrogasne sirene. Ne, nisu se dogodile nikakve hitne intervencije, već su zaprešićki vatrogasci organizirali edukativno -zabavni program za cijelu obitelj pod nazivom Vatrogasni dan. Svi koji su željeli postati vatrogaskinjom ili vatrogascem na jedan dan, taj dan su imali idealnu priliku. Posjetitelji su mogli razgledati opremu i vatrogasna vozila iz blizine, slikati se u maketi kanadera, u vatrogasnom vozilu te u zaštitnom odijelu poput onih u kojima vatrogasci odlaze na svoje intervencije.

Za najmlađe posjetitelje organizirane su edukativne igrice i vježbe koje su im pomogle u učenju osnovnih načela sigurnosti i kako se pravilno ponašati u slučaju požara. Tako su djeca vodenim mlazovima gađali i rušili mete, gasili simuliranu vatru, spuštali se niz spusnicu, provaljivali kroz vrata, provlačili kroz tunel i slično. Najveća zanimljivost su ipak bili zip-line na kojem su se posjetitelji mogli spustiti sjedeći u transportnoj vreći za spašavanje iz dubina i s visina te vatrogasni vlak koji je vozio duž cijele šetnice. I sami vatrogasci su pri kraju ove manifestacije u njoj napravili nekoliko krugova po užem centru grada Zaprešića.

Cilj ove manifestacije bila je jedinstvena prilika da se građani bolje upoznaju s radom vatrogasaca, nauče o važnosti vatrogasne službe te kako se zaštititi u slučaju požara i drugih hitnih situacija poput elementarnih nepogoda.

Organizatori događanja, Vatrogasna zajednica grada Zaprešića zahvaljuje svima koji su ih posjetili na vatrogasnom danu, a posebno se zahvaljuju JVP grada Zaprešića te svojim dobrovoljnim društvima Hruševec Kupljenski, Ivanec, Kupljenovo, Pojatno i Zaprešić čiji su djelatnici i članovi odradili ogroman posao dok poučavali i zabavljali mnoštvo djece i roditelja koji su posjetili ovaj događaj. Na kraju svega poručuju kako se nadaju da je svima koji su ih posjetili bilo uzbudljivo postati vatrogasac na barem jedan dan, da ste se zabavili s njima kao što su se i oni s vama te već sada najavljuju pripremu ovog događaja uz nove zanimljivosti i za sljedeću godinu.

A do tada, ako se ponovno želite družiti sa zaprešićkim, ali i vatrogascima iz cijele Hrvatske i susjednih nam zemalja - 15. listopada 2023. na golf terenima u Novim Dvorima u Zaprešiću održat će se vatrogasno natjecanje, 19. Memorijal bana Josipa Jelačića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije