Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u sv. nedelji proslavili 30 godina

Vatrogasci su nam potrebniji, no ikada prije: 'Lani smo imali 200, a ove godine 500 intervencija

Foto: Sveta Nedelja
1/11
05.11.2023.
u 15:50

Njih se, naime, ne zove samo kada gori vatra, kako ime insinuira, već i kada je poplava, potres ili bilo koja druga nevolja, oni stižu. Vatrogasci u Svetoj Nedelji prosječno godišnje imaju oko 200 intervencija, a samo ove godine već su ih odradili više od 500.

Svetonedeljski vatrogasci jučer su proslavili 30. godina od osnutka, a bila je to dobra prilika da se na jednom mjestu okupe brojni uzvanici, prijatelji i kolege. Iako je zanimanje vatrogasca oduvijek vrlo važno u društvu, posljednje godine, potresa, katastrofa i drugih kriza još su dodatno pokazali značaj koji dečki iza broja 193 imaju za zajednicu.

Njih se, naime, ne zove samo kada gori vatra, kako ime insinuira, već i kada je poplava, potres ili bilo koja druga nevolja, oni stižu. Vatrogasci u Svetoj Nedelji prosječno godišnje imaju oko 200 intervencija, a samo ove godine već su ih odradili više od 500. Rad s djecom i mladeži jedna im je od važnijih zadaća, kao i  provedba programa rada s mladima i njihovo osposobljavanje i postupno uvođenje u aktivnosti društva.

Foto: Sveta Nedelja

– Drago mi je da danas na jednom mjestu vidim i iskustvo i mladost. To znači da imamo budućnost. Drago mi je da smo kao Grad s Vatrogasnom zajednicom pronašli zajednički jezik i da svake godine idemo korak naprijed. Nadam se da ćemo i u sljedećem razdoblju moći još više odvojiti za vatrogasce kako bi Zajednica još više narasla. Uvijek će nečeg nedostajati, no mi ćemo se i dalje truditi osigurati koliko god možemo. Nastavi ćemo i dobrosusjedske odnose sa Samoborom, ali i s tvrtkama s kojima surađujemo kako bi što više nas bilo uključeno u lanac sigurnosti i pomoći“, naglasio je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Najavio je da će sljedeće godine Grad uložiti u novo vatrogasno vozilo vrijedno više od 500.000 eura koje će im dodatno olakšati intervencije. „Također, Centar za žurne službe projekt nam je koji se nadam da ćemo realizirati u bliskoj budućnosti.“ Operativno područje djelovanja im je Grad Sveta Nedelja koji broji 14 pripadajućih naselja, obuhvaćajući ukupnu površinu od 52,6km2, gdje živi oko 20.000 stanovnika.

Foto: Sveta Nedelja

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije  Dario Kezerić istaknuo je kako je kako Zajednica može biti ponosna na sve svoje rezultate rada i na sve uspjehe u operativnom djelovanju i interveniranju. „Građani Grada Svete Nedelje zaista su sigurni. Financijska pomoć Grada od velikog je značaja kao i zajedništvo u cijeloj županiji u suradnji samih društava. Uvijek su spremni pomoći, a uz velik broj vatrogasne mladeži, Zajednici je budućnost sigurno zagarantirana.“

Gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot izrazila je zadovoljstvo zajedničkom susjedskom suradnjom te se nada da će u budućnosti raditi na mnogim zajedničkim projektima u cilju profesionalizacije vatrogastva u Zagrebačkoj županiji. „Zajednička suradnja je smjer kojim trebamo ići generalno. Da bismo postigli rezultate, ne samo u vatrogastvu, nego i u svim segmentima našeg društva, ključno je zajedništvo i suradnja.“

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije