Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSLS UPOZORAVA

'Tomašević će za promociju tramvaja potrošiti pet milijuna kuna, za taj je novac mogao kupiti još tri polovna'

Zagreb: Grad je odustao od ukidanja tramvajske linije 15
Matija Lukunic/PIXSELL
20.11.2023.
u 13:39

Za taj novac mogla su se kupiti još tri polovna tramvaja ili se mogao napraviti veliki reparacijski servis niskopodnog Končarevog tramvaja, navode u HSLS-u

Tomislav Tomašević za promidžbu nabave tramvaja namjerava potrošiti dvostruko više novaca nego što je dodijelio svim zagrebačkim medijima, što je ujedno više i od cijene nabave tri dodatna polovna tramvaja. Smanjenje financijske potpore gradskim televizijskim, radijskim i elektroničkim medijima gradonačelnik je obrazložio uštedama koje su potrebne zagrebačkom proračunu.

Naime, kako drukčije objasniti odluku gradonačelnika kojim se imenuje povjerenstvo za javnu nabavu promidžbe i vidljivosti projekta nabave tramvaja i revitalizacije žičare u vrijednosti od gotovo 667.000 eura, zapitao se na današnjoj konferenciji za medije zagrebački HSLS.

Drugim riječima, gradska uprava, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, potrošit će gotovo pet milijuna kuna kako bi platili reklamiranje priče o nabavi novih tramvaja i remontu uspinjače. Za taj novac mogla su se kupiti još tri polovna tramvaja ili se mogao napraviti veliki reparacijski servis niskopodnog Končarevog tramvaja, navode u HSLS-u. 

Josip Pavlović, predsjednik udruge Ekologija grada koja je građanima Zagreba prva ukazala na zadnji ekološki incident na Jakuševcu istaknuo je da je situacija na odlagalištu otpada Jakuševec-Prudinec  neodrživa, na što upozoravamo niz godina. 

–Od prošlogodišnjeg proširenja odlagališta na prostor za vozila, pa do uvođenje prakse da sav otpad bez ikakve separacije odlaže direktno na 'brdo smeća', što sad uključuje i organski otpad koji je po svemu sudeći izazvao najnoviji odron. Tražimo objavu kvalificiranih rezultata zagađenja zraka, i sastanak Saborskog odbora za zaštitu okoliša s obzirom na to da je situacija u Zagrebu po pitanju ugroze zdravlja građana - neodrživa -poručio je Pavlović. 

Komentara 12

V0
Vlaskoulicanec4.0
14:00 20.11.2023.

Istina, ali promocija je sjajna prilika svim zaslužnima legalno isplatiti neku kinticu...

ZI
zinegoid
14:15 20.11.2023.

možemo dokazuje da i oni znaju puniti džepiće, kako reče bane, neće uvijek biti na vlasti, stoga treba biti mudar....

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
14:22 20.11.2023.

Ma kak sad ovo?Pa mi imamo udruge,kaj je vama?Idemo bacit još koji vijenac!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije