Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika gradskog HSLS-a

'Kako je moguće da Tomašević kupuje stabla koja koštaju duplo više nego u najvećem rasadniku Europe?'

Sadnja drveća Bundek
Zagrebački holding
06.11.2023.
u 12:40

Alen Lochert usporedio je cijene nabave za Zagreb s onima iz belgijskog rasadnika

Čak osam tisuća stabala, koje kupuje gradonačelnik Tomislav Tomašević, doći će i do dva i pol puta skuplje nego u Belgiji. Rekao je to ispred zagrebačkog HSLS-a Alen Lochert. 

-Protekli tjedan doznali smo da će prosječna cijena jednog stabala iznositi 463 eura po komadu što smatramo izuzetno visokom cijenom. Za usporedbu, najskuplja od navedenih sadnica koje gradska uprava namjera posaditi ako se kupuje u jednom od najvećih i najkvalitetnijih rasadnika u Europi košta 185 eura po komadu. To je javor mliječ opsega od 20 do 25 centimetara, a rasadnik se nalazi u Belgiji u mjestu Hulshout točno 1257 kilometara autom sjeverno od Zagreba- ustvrdio je Lochert. 

Kako je moguće da je prosječna cijena sadnica koje se već nalaze u Zagrebu, i bit će kupljene u količinama od po više stotina komada, dva i pol puta veća od cijene najskuplje od tih sadnica na najkvalitetnijem mogućem mjestu? Sve i da se u cijeni od 463 ura nalaze i popratni radovi, poput baliranja, iskapanja rupa, sadnje, fiksiranja... Nemoguće je da trebaju koštati kao još jedna i pol sadnica, a u slučajevima jeftinijih sadnica i osjetno više i to na količinu od 8000 komada, pita se HSLS-ovac. 

>>VEZANI ČLANCI: 

-U svom izbornom programu stranka Možemo! najavila je da će svaka od 17 gradskih četvrti dobiti park i šetnicu. Posljedice srpanjskog nevremena pokazale su, nažalost, da u protekle dvije i pol godine nisu bili sposobni odgovarajuće urediti i održavati ni postojeće parkove, od Trga dr. Franje Tuđmana do Parka hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Španskom. Uređenje novih parkova i šetnica tako je ostalo samo mrtvo slovo na papiru predizbornih obećanja jer ako se nije uspjelo pokrenuti niti uređenje šetnice uz potok Črnomerec za koje su dio novca osigurale i Hrvatske vode- komentirao je Lochert 

Podsjetio je i na ulaganja u zlatni montažni WC na okretištu u Dubravi, 600 nadstrešnica za 13 tisuća eura i fontane od sedam milijuna eura kojima se bavila bivša gradska vlast pa aludirao na to da gradonačelnik Tomašević možebitno slijedi stope svog prethodnika.

>>VIDEO: Nebeska igra oblaka iznad Zagreba

Komentara 9

ST
stric43
15:19 06.11.2023.

.... kako je moguće da na ove činjenice ne reagiraju ni dorh ni uskok jer ugovori su potisani i očita pljačka je u tijeku....

VL
Vladek37
16:08 06.11.2023.

Ljudi svi političari kradu, HDZ je duže na vlasti pa mislite da više krade. SDP je isto krao dok je vlado. Tko god dođe na vlast bude krao jer je to u Hrvatskoj normalno.

ME
Mentalist2018
16:22 06.11.2023.

Sad ću vam ja reći situaciju u Zrinjevcu.direktor jednog od najačih sektora koji se zove održavanje zelenih površina je Pripizov nećak koji je dolaskom Tomaševića to postao preko noći i sad slušajte ovo radnik u tom sektoru drugi dan dao otkaz..otvori firmu ,i evo ga odjedanput koperant Zrinjevca i dobiva fine poslove bez ikakvog natječaja.ma koja smo mi to pravna država di jedan je...ni mafijaš drma glavnim gradom i radi što hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije