Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveti Ivan Zelina

Središnjica SDP-a raspustila svoj ogranak u Zelini

06.06.2013., Zagreb - Hrvoje Koscec, novi gradonacelnik grada Sveti Ivan Zelina, clan koalicije SDP-HNS-HSU. Photo: Borna Filic/PIXSELL
20.03.2015.
u 11:30

Lokalni SDP nije očekivao da će biti raspušten, a gradonačelniku Košćecu žao je zbog lošeg rezultata jer treba kvalitetne ljude u oporbi

Ni dva tjedna nakon što je u Svetom Ivanu Zelini izabran novi stari gradonačelnik, njegovi protukandidati na prijevremenim izborima kažnjeni su za slab plasman u borbi za čelno mjesto grada.

Većina u Vijeću

Iz središnjice SDP-a jučer je zelinskoj gradskoj organizaciji stigla obavijest da ih se raspušta, i to upravo u godini kad su trebali proslaviti 25. godišnjicu postojanja u tom gradu. Raspuštanje SDP-ovaca iznenadilo je i njih same, koji, priznaju, unatoč lošim rezultatima na izborima nisu očekivali takav potez svoje središnjice.

– Bio sam predsjednik GO SDP-a Zeline tek nešto više od godinu dana pa ne mogu puno komentirati, ali nisam očekivao raspuštanje, to su ipak bili samo prijevremeni izbori – rekao je Stjepan Zorman, kandidat za gradonačelnika koji je u borbi četiri kandidata za tu poziciju prošao najgore, osvojivši četiri posto glasova svojih sugrađana. Raspuštanje SDP-a nimalo ne zabrinjava gradonačelnika Hrvoja Košćeca, HNS-ovca, kojeg je na prijevremenim izborima podržavala Kandidacijska lista grupe građana. Kako kaže Košćec, osobno mu je žao što je SDP polučio tako loš rezultat jer mu trebaju kvalitetni ljudi u oporbi.

– U Gradskom vijeću mi imamo većinu, osvojili smo 10 od 17 zastupničkih mjesta pa zapravo možemo i bez njih – rekao je Košćec, koji posljednjih nekoliko mjeseci problema ima s Radijem Zelina, na kojem su novinari ukinuli i neke emisije jer, kažu, nemaju novca, a sve zbog sukoba sa samim gradonačelnikom. Kako kažu s Radija Zelina, sve je počelo kad je Košćec pobijedio na prvim izborima za gradonačelnika prije godinu i pol dana. Dogovorena je emisija u kojoj bi gradonačelnik odgovarao na pitanja sugrađana, ali sve je propalo kad je, tvrde na radiju, gradonačelnikov PR zatražio da se Košćeca pitaju unaprijed pripremljena pitanja.

– Nismo to prihvatili jer je ispod novinarskog dostojanstva. Nije se trebalo raditi o propagandnoj emisiji, nego o intervjuu iz kojeg bi se građani informirali o aktivnostima gradske vlasti – govore s Radija Zelina te dodaju kako su u tom trenutku počela i prva uskraćivanja novca za Radio Zelinu.

Krenulo je i, kažu na radiju, preuzimanje vlasništva.

Prvi otkazi na radiju

– Nakon što su osnovali tvrtku Prigorje danas j.d.o.o., njeni osnivači, bliski s gradonačelnikom, zajedno sa samim Gradom zauzeli su 50 posto vlasništva radija, a i ostatak su željeli dokapitalizirati novcem koji ostala dva vlasnika radija nemaju kako bi potpuno preuzeli radio – objašnjavaju s radija na kojem su podijeljeni i prvi otkazi. Novinari, kažu, ostat će volontirati i nadaju se da će se situacija smiriti i da će se radiju isplatiti novac od Grada kako bi se moglo nastaviti raditi.

– Nemam utjecaj na medijsku politiku, radio je 75 posto u privatnom vlasništvu. Ako zaposlenici nisu u stanju zaraditi plaće, neće porezni obveznici financirati njihov nerad – rekao je pak gradonačelnik Hrvoje Košćec. 

Komentara 2

OB
ObrenM
13:26 20.03.2015.

Na nasu srecu kancerogeno tijelo se je pocelo raspadati-lijecenje je nemoguce radi prosirenih metastaza cijeloga organizma.

OK
okus
11:39 20.03.2015.

Ma raspustiti treba kompletni sdp isto ko i hdz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije