Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stajat će 140.000 kn

Snima izgradnju od prve lopate - Bandićeve fontane još skuplje

bandićeve fontane (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
05.12.2012.
u 08:40

Za fotografiranje, snimanje i montažu gradonačelnik je izdvojio 140 tisuća kuna, a posao je dobio Studio Hrg

Izgradnju budućih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice gradonačelnik Milan Bandić, osim što gradi bez potpore Gradske skupštine, odlučio je ovjekovječiti i fotografijama i filmom pa je u te svrhe osigurao dodatnih 140 tisuća kuna. Tako je cijena izgradnje fontana koje bi trebale biti završene do 15. prosinca dodatno porasla s planiranih 18 milijuna. Gotovo svakodnevno fotografiranje i snimanje gradnje projekta Zagrepčani će platiti 69 tisuća kuna, a montažu filma još toliko. Budući da je iznos manji od 70 tisuća kuna, nije bilo potrebno provesti javni natječaj već je izravnom pogodbom posao dobio Studio Hrg s kojim gradonačelnik već ima dobru suradnju na prijašnjim projektima. Studio Hrg tako je pratio i izgradnju Arene, Bundeka, Sopnice, ZOV-a (pročišćivač otpadnih voda), Muzeja suvremene umjetnosti i mnogih drugih velikih projekata koji su se za vrijeme prošlih lokalnih izbora našli na Bandićevim predizbornim plakatima.

Od prve lopate

– Građani ovim već sada plaćaju Bandićevu kampanju jer se snima sve od prve lopate do završetka, a slike i spotovi poslije će se vrtjeti u kampanji – komentirao je SDP-ovac Jurica Meić. Tako možemo očekivati da će predizborni plakati kao i prije četiri godine pokazivati sliku livade prije i velebne fotografije nakon njihove izgradnje, čime će građanima prezentirati da ispunjava svoja obećanja. Iako fontane zasigurno neće biti glavni Bandićev adut u kampanji, ovim poslom budžet za kampanju zasigurno će si rasteretiti barem za 140 tisuća kuna. Siniša Hrg, direktor Studija Hrg, kazao je da je njegov studio snimao sve velike i važne projekte u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj te okolnim zemljama jer su za to osposobljeni.

– Snimali smo sve kapitalne objekte u Zagrebu u proteklih 30 godina, još od vremena gradonačelnika Mate Mikića. Praksa je da se bilježi izgradnja važnih objekata kako bi se sve dokumentiralo, a sam materijal ostaje Gradu za arhiv – objasnio je Hrg.

>>FOTO Pogledajte kako izgledaju fontane vrijedne 18,4 mil. kn

Komentara 26

ZA
zasto13
09:42 05.12.2012.

Ej vi s lopatama... jel vas mogu zagnjavit za podvožnjak na par križanja(bar za tramvaj) kad završite s fontanama ... olatit ćemo vam 18% svaki mjesec

DO
Dorianxyx
11:04 05.12.2012.

Ako su već plaćene, slike predstavljaju vlasništvo Grada Zagreba i njihova upotreba bez dozvole bi bila protuzakonita. A ako gradonačelnik pokloni sam svojoj kampanji slike ili ih ustupi po nekoj bagatelnoj cijeni, to bi predstavljalo klasičnu zlouporabu položaja. O racionalnosti plaćanja tako velikih iznosa za slikanje i snimanje, pogotovo u ovim uvjetima, je izlišno. Ali glasači koji će podržati Bandića, imam osjećaj, vrlo malo haju za racionalnost i on sam to zna, i da li je nešto racionalno za opći interes ili ne, nije ga baš dotikavalo previše ako smatra da će mu to donijeti glasove.

PA
param
09:29 05.12.2012.

Jel moguce 69 000kuna za 5 mjeseci slikanja? Pa da i je covjek tamo s fotoaparatom 8 sati dnevno(a sigurno nije), znaci da ima mjesecnu placu vise od 10 000kuna i jos 69 000 kuna za montazu u film, pa ko je tu lud? Valjda ljudi koji posteno rade

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije