Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGO SELO

Otok Svibovski - selo gdje zbog prašine sivu boju ima i povrće

prasina
Goran Jakuš/Pixsell
22.06.2010.
u 21:12

Neasfaltiranim putem dnevno, prođe oko 200 kamiona, prozivaju ogorčeni susjedi deponija, pozivajući na odgovornost općinske čelnike

Oblaci prašine visine i do dva metra, zbog kojih su usjevi posivjeli, a crvena rajčica u vrtovima neprepoznatljive je boje, svakodnevica je desetaka mještana Otoka Svibovskog pokraj Dugog Sela, koji stanuju uz kilometar dug poljski put koji vodi do lokalnog odlagališta građevinskog materijala.

Zaprašeno povrće

Tim poljskim putem dnevno prođe i do 200 kamiona, prozivaju ogorčeni susjedi deponija, pozivajući na odgovornost općinske čelnike.

– Kad kamion prođe putem, ne vidimo od prašine. A sve to traje četiri, pet godina. Povrće, kukuruz, pšenica, sve nam je zaprašeno – tuže se Eva i Stjepan Krvarić, koji imaju vrtove neposredno uz poljski put.

Bolje nije ni kod susjeda Mate Podleana (70).

– Pogledajte krumpir, na njemu nema niti zlatice zbog prašine. Prašinu ne mogu oprati s povrća, a živim od njegove prodaje – kaže 70-godišnjak. Iste brige ima i Mato Bilić, čija je kuća u drugom redu od poljskog puta.

– Tražimo asfalt jer nije normalno da ovoliki broj kamiona prolazi uz naše kuće i zaprašuje nas već godinama – prosvjeduju stanari nedaleko od deponija.

S druge stane Ivan Remenar, načelnik općine Rugvica, kojoj pripada i Otok Svibovski, poziva stanovnike na smirivanje strasti.

– Naložili smo komunalnom redaru da prati situaciju. Riječ je o neasfaltiranom poljskom putu koji spada u nerazvrstane ceste i sve što mi možemo napraviti jest tražiti da se obavlja polijevanje vodom radi slijeganja prašine – kaže načelnik Remenar.

U slučaju daljnje devastacije puta načelnik Remenar kaže da će tražiti da se poljski put dovede u prijašnje stanje.

Dodaje i da će sporni poljski put uskoro dobiti asfalt zbog dolaska centra IKEA u blizinu Svibovskog Otoka.

Time će to mjesto, naime, postati dio čvorišta koje će voditi od prodajnog centra prema autocesti Zagreb - Lipovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije