Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na vrijeme!

Otkriven dan kada biste trebali kupiti božićno drvce da traje sve do kraja blagdana!

Shutterstock
26.11.2019.
u 11:15

Ako više volite prave borove od umjetnih, morate dobro pogoditi vrijeme kad ćete kupiti bor

Većina božićnih drvca izdržat će četiri do šest tjedana ako se o njima pravilno brinete. Pa s obzirom na to da je Božić za mjesec dana, najbolji termin da kupite drvce jest – sljedeći tjedan! 

Advent počinje 1. prosinca, a ljudi već tada počinju dekorirati svoje domove. Ako želite da vam bor izgleda lijepo sve do 6. siječnja, do kada bi trebao biti okićen, onda je najbolje kupiti ga u spomenutom terminu ili ovog vikenda – 30. studenog ili 1. prosinca, piše metro.co.uk.

Važno je izabrati zdravo drvce. Birajte one koji stoje u sjeni, nisu izloženi suncu i sasvim su zeleni. Kada dotaknete iglice, one ne bi trebale pasti, a podignete li drvce za vrh i udarite u pod, ne bi trebalo pasti mnogo iglica. 

Prvo što trebate učiniti kada donesete bor kući jest odrezati desetak centimetara s dna drveta, jer će tako lakše upiti vodu ako ga držite u vodi. Stručnjaci predlažu da ga držite u vodi, jer su tijekom zime stanovi i kuće poprilično topli zbog grijanja, kuhanja i ostalog, pa bi baš zato i drvce trebalo stajati malo dalje od radijatora

Nema božićnog ugođaja bez mirisa kestena, a ovaj čovjek ih na Cvjetnom prodaje 47 godina: 

 

Ključne riječi

Komentara 9

PR
predator57
12:30 26.11.2019.

Meni božić počinje blagdanom 24. 12. na badnjak, kada u dn. boravak unosim bor i kitimo ga, a zatim pod bor navečer poslije obiteljske obredne večere stavljamo darove pod bor., a 25.12. mi je božić, i tog dana u jutroo djelimo i otvaramo darove, ne one skupe, a 26.12. sv.Stjepan.

Avatar dras32
dras32
11:44 26.11.2019.

Glupost, a kad su drvca posječena nema veze. Možeš mislit kako su sječena "jučer".

DE
deziderio
15:46 26.11.2019.

Odojakza Bozic?????? Kaj onda jedes za Novu godinu???? Osim sarme naravno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije