Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAROLIJA

Najpopularnije lokacije zagrebačkog Adventa: Pogledajte kako adventska bajka izgleda danju, a kako noću

Dan i noć
Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL
1/8
11.12.2019.
u 07:35

Na zagrebačkom Adventu isprobajte španjolski snack, počastite se XXL kobasicama i doznajte gdje se nude nagrađivani burgeri

BOŽIĆNA BAJKA BY MASTERCARD- KRAŠLAND

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Jeste li znali da Djed Mraz ima ured u Zagrebu? Samo na Trgu bana Jelačića postavljena je jedinstvena kućica koja podsjeća na onu iz bajke Jacoba i Wilhelma Grimma „Ivicu i Maricu“, a u njoj će se, uz bogatu ponudu omiljenih slatkiša, mališani svakog vikenda moći družiti s Djedom Mrazom. Svake nedjelje u 11 sati obitelji mogu uživati u besplatnoj Božićnoj predstavi za djecu: Čarolija zime je Djedovo ime. Gastro šmeker Davor Dretar Drele samo na Božićnoj bajci by Mastercard pripremat će meso z tiblice, janjeću šlapicu, buncek, a nudit će se i lovački grah, krem juha od vrganja, buče i tikvica.

FULIRANJE - BAAZAR

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Na zagrebačkom Fuliranju možete uživati u ponudi izvrsnih ginova i koktela, koji se nude na kućici A most unusual BAZAAR by Botanica. Ako na Advent dolazite s ekipom, ovu kućicu svakako posjetite jer ćete tamo moći sve moguće varijante koktela u kojima su gin i whiskey glavne zvijezde. Glavni sastojci Hendrick's puncha uz, naravno gin, su crno vino, svježe cijeđeni sok od naranče i limuna, a posebnu notu punchu daje šumsko voće kao i Botanica začini. Uz fina pića odlično pristaje i omiljeni francuski specijalitet tart, kojeg Baazar svakog dana nudi na Fuliranju.

CHIQUITA CHURROSITA

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Ova adventska kućica koja se nalazi na Fuliranju nudi Churrose - ukusne pržene štapiće od tijesta, zvjezdastog oblika, koji su uronjeni u toplu čokoladu i posuti šećerom u bojama, a u Španjolskoj je to jelo poznato kao after-party snack. Uz fine slatke delicije odlično pristaje kuhano vino, a na toj kućici nude se Ormož Jeruzalem vina. Ovaj slatki snack idealan je za sve koji ne žele provoditi vrijeme sjedeći jer se može jesti s nogu dok obilazite ostale adventske lokacije u gradu, a ove godine ih u Zagrebu ima čak 15.

ICE BAR BY LUKA

Pokraj romantičnog Ledenog parka na zagrebačkom Tomislavcu krije se simpatična kućica Ice Bar by Luka na kojoj možete isprobati Pulled Pork i Beef specijalitete, tu su i tradicionalne kobasice, a nude se i one u XXL veličinama za posebno gladne posjetitelje. Nakon nezaboravnog provoda na klizaljkama u Ledenom parku, uz odličnu glazbu, možete se okrijepiti na okolnim adventskim kućicama, koje u ponudi imaju slasne mesne delicije kao i sve moguće varijante fritula.

FULIRANJE: RAKIJARNICA&MASON BURGERS&STAFF

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

Sve vrste rakija koje možete zamisliti i neke za koje ste sigurno prvi put čuli možete isprobati u Rakijarnici, legendarnoj adventskoj kućici. Tu se kriju neke rakije šaljivih naziva kao što su Al Kaprone, Golfer i Kmet, a nude se i Vutra rakije. U Rakijarnici možete isprobati i odlične burgere chefa Ivana Zidara koji je zaslužan je za franšizu Mason Burgers &Stuff. Zidar je od svojih burgera napravio pravu malu znanost jer koristi pomno odabrane sastojke, a njegovi su burgeri dvije godine zaredom bili proglašeni najboljima na Zagreb Burger Festivalu.

Na zagrebačkom Adventu isprobajte sva gastro čuda za koja niste ni čuli i ne zaboravite ponijeti svoje Mastercard® i Maestro® kartice jer za svako plaćanje ovim karticama ostvarujete 10% popusta i to na posebno obilježenim kućicama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?