Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjelju

Oni pripremaju super show za Večernjakovu biciklijadu

24.06.2020.
u 12:24

Upoznajte atraktivne skupine koje će nas zabavljati u nedjelju na Jarunu

Spektakularne koreografije, akrobacije, kostimi, rekviziti, suvremena glazba... Za fantastičnu atmosferu na 38. izdanju Večernjakove biciklijade u nedjelju na Jarunu pobrinut će se, između ostalih, klubovi DiamondS arTheater i Universe Dance Crew, mažoretkinje te plesni zbor Zagrepčanke i dečki.

– Veselimo se nastupati jer imamo posebnu poveznicu s bicikliranjem. Naš najdraži spot, za pjesmu “Zdravlje na biciklu stiže”, snimljen je na Jarunu, a tema je baš prigodna – govori voditeljica plesnog zbora Lana Marinović.

Svakodnevno “treniranje”

Zbor ima 27 godina dugu tradiciju pjevanja, plesanja, glume, odnosno scenskih nastupa, a primarni mu je cilj da djeca od malih nogu na pozornici steknu samopouzdanje. Zato, primjerice, nema audicija, već je dobrodošlo svako dijete koje se želi okušati u tim izričajima. Trenutačno ih je stotinjak, a za nastupe se pripremaju na probama nekoliko puta na tjedan u prostorima u Španskom. Izvode svoje pjesme kojima žele prenijeti određenu poruku i koreografije prilagođene aktualnim plesnim pokretima.

– Naš najnoviji album sadrži 25 pjesama o ekologiji. Trebali smo ih premijerno predstaviti prije dva mjeseca u Lisinskom, ali nam je korona pomrsila planove – kaže dugogodišnja plesačica Lana Marinović, dodajući kako se zato ukazala prilika da projekt predstave na Večernjakovoj biciklijadi.

– Usto će i naša djeca voziti bicikle – zaključuje. A ekipa iz plesnog kluba Universe Dance Crew pobrinut će se da ne nedostaje modernog breakdancea, a svoje će akrobacije kombinirati s urbanim street stilovima.

– Imat ćemo tri nastupa s puno različitih plesnih elemenata. Najmlađu skupinu nazvali smo Alien kids, malo stariji su Dominatori i Uniori, a nakon njih na pozornicu će Predatori – objašnjava Matej Meić, voditelj kluba “starog” svega godinu i pol dana. U tom su razdoblju osvojili srca žirija i publike Supertalenta te nastupali po cijeloj Hrvatskoj, a za Večernjakovu se biciklijadu pripremaju svakodnevno dva sata na treninzima.

Bogat program na Jarunu upotpunit će i DiamondS arTheater, koji djeluje sedam godina i ima iskustva s brojnim gostovanjima po cijeloj Europi.

– Kombiniramo sve, od umjetničkih do urbanih suvremenih stilova. Često plešemo na hitove američke pjevačice Rihanne – kaže voditeljica i koreografkinja Sellena Beram, najavljujući za nedjelju točku iz fantastične predstave za odrasle nazvane “Twentyone” te radionice breakdancea za klince.

– Detalji neka budu iznenađenje, no otkrit ću da nećemo pred publiku doći bez autentičnih zlatnih krila koje koristimo u orijentalnih plesovima – ističe Sellena Beram.

Foto: DiamondS arTheater

Ambasadorice metropole

Izvanredan nastup koji će 17 djevojaka izvesti u formaciji na taktove 15 bubnjara na Večernjakovoj će biciklijadi imati i Zagrebačke mažoretkinje, jedini živući suvenir grada, kako ih nazivaju.

– Performanse smo izvodili u 270 gradova u 26 zemalja Amerike, Europe i Azije, a godišnje nas gleda 12 milijuna ljudi – govori direktor Alen Šćuric. U svome sastavu imaju više od 500 mažoretkinja od tri do 25 godina, a 17 su puta osvojili prvenstvo Europe te 21 put bili prvaci Hrvatske. O njima je napisano više od 1500 novinskih članaka u 203 publikacije u cijelome svijetu, a spektakularan show najavljuju i za nedjelju na Jarunu.

Foto: ZAGREBAČKE MAŽORETKINJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije