Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pratite uživo

Prvi Tomaševićev rabljeni tramvaj od danas vozi: Poznato točno vrijeme kad kreće s Remize

Zagreb: Prvi rabljeni tramvaj iz Njemačke stigao u garažu ZET-a
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
27.12.2023.
u 09:43

Podsjetimo za posao s Nijemcima izdvojeno je 2,7 milijuna eura bez PDV-a. Tramvaj je prije uključivanja u promet morao proći tehnički pregled, homologaciju i posljednje prilagodbe za zagrebački promet

Nakon više od 10 godina, ZET danas će danas dobiti prinovu na tračnicama. Rabljeni tramvaj iz Augsuburga spreman je za promet. Oko primjerka starog 27 godina diglo se puno prašine u javnosti, a sada ćemo doznati kako se snalazi na ulicama. U 13 sati kreće na prvu vožnju s trešnjevačke Remize, a prvi putnici moći će se ukrcati na Trgu bana Jelačića. Ostalih 10 naručenih vozila stiže nagodinu.

Podsjetimo za posao s Nijemcima izdvojeno je 2,7 milijuna eura bez PDV-a. Tramvaj je prije uključivanja u promet morao proći tehnički pregled, homologaciju i posljednje prilagodbe za zagrebački promet.

Kako smo ranije doznali bit će smješten u spremištu na Trešnjevki, a upravo ondje netko ga je tijekom blagdanskog produženog vikenda pošarao preskočivši ogradu i ušavši u krug ZET-ove radionice. No, kako nam je potvrđeno, tramvaj je odmah očišćen i spreman za vožnju.

Večernjakova ekipa bit će na prvoj vožnji, a kako će sve izgledati, pratite na našem portalu te na Facebook stranicama Večernjeg lista. 

Sviđaju li vam se rabljeni tramvaji koji stižu u Zagreb

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Castro
Castro
10:26 27.12.2023.

Izadjite na ulice i mahnite novom tramu...hahaha

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
10:18 27.12.2023.

Nije se "oko primjerka starog 27 godina diglo puno prašine u javnosti", već je gradonačelnik otvoreno i besramno lagao građanima. Namjerava li se barem ispričati?!!!

BS
Blue_shirt
11:14 27.12.2023.

Sad kad je vani 10tak celzija će vožnja biti čist ok. Pravi test će biti kad vani bude 28-30. Tada treba napraviti neovisnu anketu brzu npr. na trgu pitati ma sjevernom stajalistu sve putnike koji izađu iz ovih DDR tramvaja,, a na juznom sve ove iz končarevih i usporediti zadovoljstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije