Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova biciklijada

FOTO/VIDEO Spektakularni glazbeni program: Vatra i Prljavo kazalište zapalili publiku

Prljavo kazalište na Večernjakovoj biciklijadi
Foto: Dario Topić
1/92
03.06.2023.
u 22:19

Ruta od 22 kilometra odvela je na mjesto "gdje je sve počelo", na samoborski Vugrinščak. Karavana je tamo stigla oo 11:20

Točno u 10 sati sa zagrebačkog Trga dr. Franje Tuđmana krenula je 41. Večernjakova biciklijada. Na startu je bilo veselo, u Samoboru su se sudionici zabavljali uz kvizove i sportska natjecanja, a počeo je i večernji glazbeni program. 

Tijek događaja pratite u nastavku:

22:15 - Na pozornicu je stiglo Prljavo kazalište!


21:40 Vatra 'zapalila' publiku na koncertu 41. Večernjakove biciklijade: Pjevaju se brojni hitovi


21:02 GALERIJA Koncert grupe Vatra na Večernjakovoj biciklijadi

Prljavo kazalište na Večernjakovoj biciklijadi
1/21

15:43Ervin Kolarec, dožupan Zagrebačke županije, istaknuo je kako je preko 2000 biciklista odvozilo rutu dugu 22 kilometra. Navodi kako je lijepo vidjeti da su se odazvali građani svih dobnih skupina.

"Lijepo je danas biti ovdje u Samoboru na jednoj tradicionalnoj sportskoj manifestaciju koju organizira Večernji list već 41 godinu. Zagrebačka županija rado se uključila u ovu aktivnost i dala svoju podršku, kao i prošle godine. Moram istaknuti, ove godine preko 2000 biciklista odvozilo je rutu dugu 22 kilometra. Početak je bio u Zagrebu, a završetak u Samoboru. Lijepo je vidjeti mlade ljude, ljude svih dobnih kategorija koji su ovdje danas jer je ovo jedan spoj rekreacije i zabave. Vjerujem da će brojni ljudi, koji su danas ovdje došli, uživati", naveo je Kolarec.


13:10 Počeo je pub kviz koji je privukao veliku pozornost.


12:58  Posebno priznaje mora se dati desetogodišnjaku sa startnim brojem 254 koji je čitavu rutu odvozio u prvoj brzini i stigao do Vugrinščaka među prvima. Velik broj onih najmlađih u koloni dokaz je kako se ljubav prema ljubav prema Večernjaku i biciklijadi prenosi s koljena na koljeno. 

Cijeli izvještaj čitajte OVDJE.


12:30 "Do kraja ljeta Grad Zagreb završit će prvu fazu 'Greenway' biciklističke staze na savskom nasipu u dužini od 1.6 km od Savskog mosta do Sveučilišne bolnice u Blatu", najavili su nakon biciklijade na stranicama Grada Zagreba.

GALERIJA Vesela, slavljenička atmosfera na cilju Večernjakove biciklijade

Prljavo kazalište na Večernjakovoj biciklijadi
1/8

"Za mjesec dana počinje i izgradnja Istočne magistrale od Zavrtnice do Svetica u dužini od 1,2 km, a u pripremi je i izgradnja biciklističke magistrale na zapadu grada (preko Črnomerca). Trenutno se po cijelom gradu obnavlja i gradi niz projekata biciklisticke infrastrukture. U 2022. Grad Zagreb postavio je 508 stalaka za bicikle (povećanje od 50 posto u odnosu na prethodnu godinu)", navode. 


11:50 Biciklisti se odmaraju nakon utrke. U Samoboru ih čeka bogata gastronomska ponuda, sportska natjecanja, "Wine&paint" radionice, pub kviz, osvježenje u bazenu te brojne animacije i radionice za najmlađe. U 19:45 na redu je koncert Vatre.

Foto: Ida Balog

11:20 Biciklistička karavana stigla je na Vugrinščak. Među prvima su u cilj ušli gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, a ondje ih je dočekala gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

"Ovo mi je već druga biciklijada u mandatu, no rado sam dolazio i kada nisam bio gradonačelnik. Moj Dahon Visc bicikl dobro me služi, udoban je i kompaktan", kazao je kratko Tomašević.

11:50 Karavana se kreće prema Samomoboru. Ovo je ruta: Od Tuđmanova trga krenula je Reljkovićevom, Ilicom, Alejom Bologne, Škorpikovom, Samoborskom do Podsusedskog mosta pa potom Ulicom Franje Tuđmana, Svetonedeljskom, Ulicom Ivana Perkovca, potom će prijeći preko glavnog trga u Samoboru, Trga kralja Tomislava te Ulicom Ferde Livadića i Starogradskom na kraju stići do Sportsko-rekreacijskog centra Vugrinščak.

10.00 Točno u 10 sati krenula je 41. Večernjakova biciklijada. 

9:55 Na startu je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

03.06.2023., Zagreb - Start 41. Vecernjakove biciklijade. Gradonacelnik Tomislav Tomasevic i Drazen Klaric Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

9:50 Atmosfera u Zagrebu, na Trgu dr. Franje Tuđmana je na vrhuncu. Čeka se start utrke. 

9:40 Na Biciklijadi je i Slavko Ima 83. godine. "Osjećam se još kao dečko. Očekujem ljepotu vožnje", rekao je Slavko i dodao da se od Večernjaka ne može odvojiti.

 

9:00 Spremni su i pomalo neobični bicikli.

Foto: Mia Mitrović

 

8:02 - Tata i sin Miroslav i Maks su prvi stigli na ovogodišnju biciklijadu. Potegli su vlakom iz Siska. Kako su rekli našoj novinarki Miji Mitrović, sad će na kavu pa prijava i start. Ovo im je prva biciklijada i vesele se dobrom provodu.

Foto: Mia Mitrović


8:00 -  Počeli su pristizati prvi biciklisti. 

7:30 Pod sloganom "Praznik na dva kotača" stigla nam je i 41. Večernjakova biciklijada. Sa startom na zagrebačkom Trgu dr. Franje Tuđmana, koji je u 10 sati, biciklistička karavana krenut će prema samoborskom Vugrinščaku gdje nas očekuje bogata gastronomska ponuda, sportska natjecanja, "Wine&paint" radionice, pub kviz, osvježenje u bazenu te brojne animacije i radionice za najmlađe. 

Startne brojeve, vodu i prigodne majice možete podići na startnoj liniji već od devet sati, no prije nego krenemo u osvajanje rute iz 1979. valja se dobro zagrijati, a za to će se, 20 minuta do pola sata prije starta pobrinuti trenerica fitnessa Renata Sopek.  

Kao i lani, biciklistička kolona će se s Tuđmanova trga kretati Reljkovićevom, Ilicom, Alejom Bologne, Škorpikovom, Samoborskom do Podsusedskog mosta pa potom Ulicom Franje Tuđmana, Svetonedeljskom, Ulicom Ivana Perkovca, potom će prijeći preko glavnog trga u Samoboru, Trga kralja Tomislava te Ulicom Ferde Livadića i Starogradskom na kraju stići do Sportsko-rekreacijskog centra Vugrinščak. Cijela je staza asfaltirana i ravna, a smisao biciklijade nije utrkivanje nego druženje, stoga apeliramo na sve sudionike da se drže laganijeg ritma vožnje. Biciklističku karavanu će cijelim putem tradicionalno pratiti policijske snage koje će regulirati i promet. Očekuje se da će prvi sudionici na cilj početi pristizati već oko 11.30 sati.

Foto: VL

Pravi spektakl očekuje se od 19.45 sati kada će pozornicom zavladati članovi virotvitičke Vatre te publiku zagrijati nekim od svojih najvećih hitova, a nakon njih čagat će se i uz legendarno Prljavo kazalište. 

FOTOGALERIJA: Pogledajte spektakularne fotografije Večernjakove biciklijade

Prljavo kazalište na Večernjakovoj biciklijadi
1/85

Komentara 9

NI
nikola1975
10:10 03.06.2023.

Da iskusio sam bliski susret s teroristima na dva kotača u ulici grada Mainz-a

DU
Deleted user
14:38 03.06.2023.

tetejac toliko zelen da zbog toga ne kosi travu po parkovima..demagog protivnik crkve i katolicanstva...

BU
burza
16:57 03.06.2023.

Grad pun rupa pucaju cjevi sve se raspada a on nas farba pocev od klupica do pjesackih zona a rubni djelovi grada prepusteni sebo vazan mu je samo centar gdje zivi elita a ko sisa sirotinju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije