Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKA SKUPŠTINA

Novi holding na čekanju jer HDZ želi direktora?

Matej Mišić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
27.02.2019.
u 09:31

Na sjednici Gradske skupštine nije se jučer raspravljalo o Sportskim objektima ni o kompostani, ali se zato citirao Kazneni zakon bivše države

Kad se usuglase, onda će i osnovati tvrtku. Točku kojom bi se dalo zeleno svjetlo za uspostavljanje gradskog sportskog megaholdinga jučer je gradonačelnik Milan Bandić povukao s dnevnog reda sjednice Skupštine, a kratko je to pojasnio činjenicom da se oko osnivanja trgovačkog društva Sportski objekti nije usuglasio s koalicijskim partnerom HDZ-om. Ostalo je oko novog holdinga niz nejasnih pitanja, rekao je predsjednik zagrebačkog ogranka te stranke Andrija Mikulić.

Odluka nakon razgovora

– Na primjer, zašto se osniva nova ustanove, a ima već takva u sastavu Holdinga. Također, rečeno je da je jedan od razloga povlačenje sredstava iz EU, a po toj osnovi više ih nema pa to ne može biti razlog – kazao je Mikulić pa dodao kako je normalno da partneri sjednu i dogovore se.

A kako doznajemo, dogovor će iz smjera nejasnoća oko nove tvrtke više ići u onom tko bi joj mogao biti na čelu. Jer HDZ bi na toj poziciji najradije vidio Roberta Pavičića, dugogodišnjeg djelatnika, a onda i zamjenika ravnatelja ustanove Upravljanje sportskim objektima. Logičan je to potez, uvjeravaju nas sugovornici, jer, između ostalog, HDZ-ovac Pavičić već je radio na projektima obnove derutnih sportskih objekata, a novoj bi tvrtki upravo ta djelatnost trebala biti „core business“.

– Razgovarat ćemo, onda će biti sve jasnije – govorili su jučer HDZ-ovci u Skupštini o projektu koji bi prvo, podsjetimo, trebao omogućiti obnovu ŠRC-a Šalata, odnosno tamošnjeg klizališta, teniskih terena i bazena.

A upravo kupanje zanimalo je na aktualnom satu HSLS-ova zastupnika Vladimira Andrića, koji je gradonačelnika Milana Bandića pitao što je s bazenom koji se od 2015. obećava u Španskom. Te je godine, podsjetio je, istekla dvadesetogodišnja koncesija karting-centru koji se nalazi na području na kojem bi trebalo biti kupalište.

– Koncesijski ugovor sa Željkom Gredičakom za karting sam naslijedio. Sve je na sudu, a spor može potrajati još godinu dana, a može i osam. Zato sam dao nalog da se paralelno razmatra kao lokacija za bazen sportski centar Špansko – rekao je Bandić pa dodao kako se on s Gredičakom ne može „pogađati ko na placu“ oko obeštećenja.

Petek nije dobio odgovor

Upravo ta gradska blagajna zanimala je Renata Peteka iz Naprijed Hrvatska, koji je gradonačelnika pitao zašto se još nije izgradio zamjenski prostor za Goljak, nego se za ustanovu umjesto toga unajmljuju dvije lokacije.

– Za najam prostora u Banjavčićevoj platit ćete za deset godina najma 12 milijuna kuna, a na Zavrtnici osam milijuna. Financirate li pod krinkom brige za djecu vlasnika jedne te iste tvrtke koja se pojavljuje u više navrata, a od kojeg se iznajmljuju po basnoslovnim cijenama prostori kako bi spomenuti centar imao kvalitetne uvjete za rad? – pitao je Petek, ali odgovorio mu Bandić nije dao.

Dobio ga je Tomislav Tomašević, kojeg je zanimalo osjeća li se gradonačelnik politički odgovorno s obzirom na to da mu je pet bivših pročelnika nepravomoćno osuđeno na uvjetne kazne u aferi GUP.

– Članak 133. – kazao je Bandić pa Tomaševiću poručio da je trebao živjeti u vrijeme bivše države i tadašnjeg Kaznenog zakona, a on je u spomenutom članku predviđao zatvor od jedne do 10 godina za „sve koji zlonamjerno i neistinito prikazuju društveno-političke prilike u zemlji“.

Robert Pavičić, koji se spominje kao mogući budući direktor Sportskih objekata, prije točno godinu dana imenovan je voditeljem stručnog povjerenstva za sport gradskog HDZ-a. Inače je diplomirani inženjer prometa, a početkom 2000-ih bio je i predsjednik zagrebačkog ogranka spomenute stranke. U ustanovi Upravljanje sportskim objektima radio je, između ostalog, i kao voditelj odjela za opće poslove te kao zamjenik tamošnjeg ravnatelja. Hoće li on zaista biti na čelu nove tvrtke, znat će se najvjerojatnije nakon sljedeće sjednice kad će gradonačelnik opet predložiti točku o megaholdingu. Kompostana u Novskoj došla je na red za raspravu tek kasno sinoć.     

Osnivanje sportskog megaholdinga

Komentara 2

RP
rpzagreb
17:28 27.02.2019.

Koja je prava i konkretna funkcija skupstine i kakvu korist imaju građani od iste???? Očito nikakva kad nisu u stanju zaustaviti ovakve i masu sličnih "projekata". Zagreb je otisao u kameno doba u kojem jedan plemenski poglavica koji sebe naziva tatom odlučuje o svemu. Prejadno.

Avatar Niškorist
Niškorist
07:52 28.02.2019.

Mislim da bi Zagreb trebal ime promjeniti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije