Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski holding odgođen

Bandić povukao prijedlog. Mikulić: Niz stvari nije nam se činio logičnim

Gradska skupština
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/13
26.02.2019.
u 10:50

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.

Dvadeseta sjednica zagrebačke Gradske skupštine počela je jutros u Staroj gradskoj vijećnici "aktualnim satom" na kojem gradski zastupnici postavljaju pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću. Sportski megaholding ipak se neće osnivati danas. Gradonačelnik Milan Bandić povukao je tu točku s dnevnog reda Skupštine jer, kako je rekao, o njoj se nije usuglasio s koalicijskim partnerima, HDZ-om. Predsjednik zagrebačkog ogranka te stranke Andrija Mikulić objasnio je kako je normalno da partneri sjednu i o svemu prvo rasprave.

- Niz stvari nije nam se činilo logičnim kod osnivanja tvrtke Sportski objekti. Na primjer, zašto se osniva nova ustanove, a ima već takva u sastavu Holdinga. Također, rečeno je da je jedan od razloga povlačenje sredstava iz EU, a po toj osnovi više ih nema pa to ne može biti razlog - kazao je Mikulić.

Video: Mikulić o Bandićevom sportskom holdingu

Na predloženom dnevnom redu je 48 točaka, među kojima i prijedlog gradonačelnika o sklapanju Sporazuma o suradnji na izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada.U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

U prijedlogu se navodi da će Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopiti Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada u Novskoj.

Na dnevnom redu bio je i Bandićev prijedlog o osnivanju društva "Sportski objekti", d.o.o. za obnovu dotrajalih sportskih objekata u Zagrebu, no taj je prijedlog povučen. "Sportski objekti ne idu, ja sam povukao dok se ne konzultiramo s koalicijskim partnerima. Ovo drugo sve ide, sve točke", izjavio je Bandić novinarima uoči sjednice Gradske skupštine. 

Na dnevnom redu je i prijedlog novčane pomoći hrvatskim braniteljima za Uskrs i Božić. Predlaže se da nezaposleni branitelji koji su korisnici prava na novčanu naknadu za nezaposlene branitelje ili na zajamčenu minimalnu naknadu, a imaju primanja manja od umirovljenika kojima se isplaćuju novčani dodaci zbog malih iznosa mirovine dobiju po 200 kuna za Uskrs i Božić.

Video: Milan Bandić na bageru započeo radove na gradnji sljemenske žičare

Komentara 7

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:13 26.02.2019.

He he, nepostojeći zagrebački Centar za gospodarenje otpadom, sa prometom 12 kuna na godišnjem računu i neviđenim direktorom Zgombom (plaćica 15000 tisuća kuna mjesečno), sklopit će Sporazum o suradnji za zbrinjavanje biootpada sa gradom Novskom. Ovo se drugu Andriji, -- čini dosta logično. Koja ekipa. Nije ni čudo da ih je ona mala Frkljička u pauzi posla u Atlasu i one njezine tri frendice kaj samo piju kavice, - potjerala iz Brezovice da se sve prašilo.

HR
Hrvatinic
09:32 26.02.2019.

Sabor broj 2.....

FT
feel_the_coruption
12:26 26.02.2019.

Bosanska praonica novca ide dalje...Naći će BIH drugovi načina, uvijek nađu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije