Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Most-ovci:

Megaholding osnivaju jer Zagrebu fali 1,4 milijarde kuna

Gradska skupština
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.02.2019.
u 08:23

Pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik kazala je kako je dopis kojim su MOST-ovci mahali jučer na presici pred Gradskom skupštinom uobičajen i ništa drukčiji od onih koji se upućuju svake godine pročelnicima

Prijedlog za osnivanje novog gradskog trgovačkog društva “Sportski objekti“, što će biti jedna od točki na skoroj sjednici Gradske skupštine 26. veljače, potpuno je neprihvatljiv.

Zajednički je to stav Tomislava Stojaka, zastupnika HNS-a u Skupštini i predsjednika zagrebačkog HNS-a te Marka Sladoljeva, Vedrana Jerkovića i Tomislava Jelića iz MOST-a. Dok Stojak smatra da osnivanje nove tvrtke “bez analize, bez konkretnih brojki i podataka, uz samo puste želje nimalo ne “drži vodu”, MOST-ovci su pokazali i dokument koji, kažu, dokazuje da je Grad Zagreb u krizi i da mu nedostaje 1,4 mlrd. kuna za normalno funkcioniranje.

– Grad Zagreb maksimalno je zadužen unutar zakonskih okvira, kao i Zagrebački holding. Jedino što nije založeno su sportski objekti, a osnivanjem nove tvrtke omogućilo bi se njihovo ubacivanje u temeljni kapital i uzimanje novih kredita, ali ne za obnovu, nego za krpanje rupa u proračunu – rekli su MOST-ovci. Pročelnica Gradskog ureda za financije Daniela Juroš Pečnik kazala je kako je dopis kojim su MOST-ovci mahali jučer na presici pred Gradskom skupštinom uobičajen i ništa drukčiji od onih koji se upućuju svake godine pročelnicima.

– Manjak je rezultat poreznih reformi koje se ne mogu preko noći sanirati, a slijedom njih je Grad Zagreb izgubio više od milijardu kuna. Ovakav dopis svake se godine šalje pročelnicima, koji onda usklađuju svoj proračun s onim gradskim. Situacija je ozbiljna, ali nije alarmantna. Nema govora da bi Grad Zagreb bio pred kolapsom – rekla je D. Juroš Pečnik, dok je pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić dodala da Sportski objekti kao trgovačko društvo ne bi mogli, primjerice, uzeti kredit za rekonstrukciju Šalate od 300 milijuna kuna, a da nije namjenski.

– To se ne može povezati s krpanjem rupa proračuna, to banke jednostavno ne bi dopustile – zaključila je Mirka Jozić.

>> Bandićevi najotkačeniji videi

Komentara 4

FA
fakin2012
14:08 24.02.2019.

Grad Zagreb maksimalno je zadužen unutar zakonskih okvira, kao i Zagrebački holding... jesu li oni čuli da postoji ekonomski povezane osobe, i po tome kreditori ne bi smjeli dodatno kreditirati ekonomski povezanu osobu sa Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom? :-) Da vidimo te kreditore :-)

ST
stefj
14:13 24.02.2019.

Megaholding je ništa drugo nego nova megauhljebnička struktura... Pogledajte sadašnju uhljebničku strukturu u Zagrebu; uhljeb do uhljeba, izrazita negativna selekcija dodatno potaknuta zahtjevima sindikata, gdje rodbina zaposlenih ima prednost pri zapošljavanju. To je dovelo do toga da Zagreb s tom gomilom ljudi danas ne može povući niti jedan Euro iz EU fondova jer nema nikoga pismenog tko može sastaviti prosto proširenu rečenicu... Dobar primjer je i natjecanje za preseljenje EU agencije, gdje niti prijavu nisu znali sastaviti... Ista stvar je i sa izvođačima, pa pogledajte primjer; izgradnja 200 m ceste ispod rotora trajat će duže nego izgradnja Pelješkog mosta, a i koštat će puno jer se osim kumova nitko ne želi prijaviti na natječaj. Pogledajte kvalitetu radova - na svakoj cesti šahtovi upadnu nakon 14 dana, rupe se krpaju već nakon 20 dana... Jedan jako dobar primjer nasljedstva iz prošlog sustava, korupcije bez presedana, nepotizma i negativne selekcije...

RP
rpzagreb
19:29 24.02.2019.

Samo još jedna bandiceva forma za uzimanje i bezumno trošnje gradskog novca. Feudalno doba u 21. stoljeću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije