Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stanovnici rudeša uznemireni:

'Netko je bacio dvije bombe u dvorište, par minuta kasnije ondje su naišla djeca'

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/28
25.11.2023.
u 22:49

Prva je eksplodirala oko 17.25 sati, a drugu je policija detonirala četiri sata kasnije, susjedi u Aninoj ulici gdje se sve odvilo su uznemireni

"Odjednom je bljesnulo pa glasan prasak, tlo je zadrhtalo kao da je potres" ovako još uvijek uznemireni stanovnici zagrebačkog Rudeša prepričavaju večerašnju eksploziju koja se dogodila u Aninoj ulici. Policija je oko 17.25 sati zaprimila dojavu o detonaciji u kojoj je oštećeno pročelje zgrade te parkirani automobil u blizini. U dvorište zgrade u zagrebačkom naselju Rudeš bačene su dvije ručne bombe, jedna je eksplodirala, a drugu su naknadno uništili policijski službenici, pri čemu nitko nije ozlijeđen, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Područje u radijusu od stotinjak metara odmah nakon prve detonacije je ograđeno, a da je situacija ozbiljno moglo se zaključiti i po brzom dolasku protueksplozivne jedinice. Oko 21.15, četiri sata nakon prve eksplozije začula se i druga, no policija je brzo izvijestila kako je to bila kontrolirana neutralizacija druge ručne bombe koja nije eksplodirala kada i prva. Stanari Anine satima su bili na iglama.

– Ne možemo vas pustiti bliže jer nije sigurno – objašnjavao je policajac zabrinutim susjedima dok je trajala istraga.

– Prvo smo mislili da je plin eksplodirao, ali susjed veli da mu je auto pun gelera pa mislimo da je bomba, nije nam svejedno – kazali su susjedi koji su svjedočili glasnoj detonaciji.

GALERIJA:

Zagreb: Eksplozija u dvorištu zgrade na Rudešu, nema ozlijeđenih
1/13

– Gledala sam televiziju kada je grunulo odjednom, svi smo se stresli – komentirala je gospođa koja stanuje u blizini. Sreća u nesreći jest da nitko nije ozlijeđen u eksploziji koja se dogodila u subotu oko šest popodne kada je u ulici još uvijek prilično užurbano.

– Ovdje su maloprije prošla djeca koja su se vraćala s igrališta ne želim niti pomisliti što se moglo dogoditi da su naišli ranije – komentiraju nam i dodaju da u posljednje vrijeme u kvartu i ulici izgubio osjećaj sigurnosti jer je zabilježeno više krađa automobila kao i oružana pljačka trgovine.

POVEZANI ČLANCI:

Komentirajući sigurnost ulice nemali broj njih navodi i kako su se u blizini motali sumnjivi tipovi te odvijali jednako tako sumnjivi poslovi. Tko je i s kojim motivom bacio dvije ručne bombe u dvorište zgrade usred Zagreba utvrdit će policijski očevid koji je započeo kasno večeras nakon što je i druga eksplozivna naprava sigurno neutralizirana.

Komentara 15

Avatar dr. Evil
dr. Evil
23:05 25.11.2023.

Zagreb je siguran sve dok ne pogineš.

MI
mikimouse12
05:44 26.11.2023.

Tko se ne osjeca sigurno ili je prestrasen uvijek moze na selo ici zivjet

BU
burza
08:04 26.11.2023.

Prije dve godine tamo su bili dileri isto bila polcija sami zakljucite sta je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije