Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki brat

Nadzorne kamere "hvatat" će vozače i u Zaprešiću

kamere videonadzor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.06.2015.
u 09:44

Projekt je vrijedan 850 tisuća kuna, pola će financirati policija, a pola Zaprešićani

Nadzorne kamere uskoro će "hvatati" nesavjesne vozače u Zaprešiću. Rebalansom plana gradnje komunalne infrastrukture računa se na novi projekt Grada i MUP-a vrijedan 850 tisuća kuna. MUP je već u proračun uplatio 425 tisuća kuna, a gradonačelnik Željko Turk zahvalan je Ravnateljstvu policije na podršci i suradnji.

Zalaže se za osviještenost vozača i poštovanje pravila. Oprema je skupa, svjestan je Turk, no s obzirom na svrhu, investicija je neprocjenjiva.

– U gradu će biti postavljeno pet ili šest kućišta za kamere i dvije ili tri kamere koje će biti mobilne i ovisno o prilici premještati se s jednog mjesta na drugo. Na početku projekta prvo ćemo upozoravati i opominjati vozače, a nakon toga, prema podacima s kamera, i kažnjavati – objasnio je Turk. 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
15:55 26.06.2015.

nikakva pohvala.... nisu objasnili čemu te kamere služe... da li za kontrolu nepropisnog parkiranja kao u ZGB ili za kažnjavanje vozača... presing je ogroman, i državi se više isplati kažnjavati vozače- lakše naplatiti i veće su kazne... a tko kontrolira vlasnike cuckih koji ne čiste za njima?... nitko.. ako država pravi reda onda ne baš samo po leđima vozača, umirovljenika ili sirotinje, neka po svima... što s onima koji imaju novaca a ne plaćaju režije ili poreze?

HR
hr76
22:48 26.06.2015.

Kad bi svrha bila javna sigurnost, onda bih ovo pozdravio. Međutim, jedina svrha ovih kamera je pražnjenje džepova građana. Zato palac dolje, ne želim živjeti u Big Brotheru!

DO
doktor4
20:49 13.01.2016.

Tatini sinovi se voze po mjeri priveligiranih ja se vozim u naseljenom mjestu 40 - 50 dok oni uz policiju projure 140 km/h

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije