Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
39 14°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • Vito:

    Besmislen uvjet za (ne)rad - dopušteno je obnavljati, ali ne smijete dirati ukrase. __ A ukrase ne možete ne dirati, jer su baš ukrasi oštećeni. __ A tko će raditi ukrase??? __ "specijalni" restauratori" - i onda ti dođe balavac, ... prikaži još! student koji radi vidljivo nepoznat posao, dok stvarno kvalificiran restaurator "nema vremena" za te zidarske poslove koje mogu raditi i obični zidari, ali ne smiju, jer je to "zaštićena zona". __ Da, možda je bila zaštićena dok su gradili, ali 100 % nije bila zaštićena između 1940. i i 1945. pa sve do 1992.g. kad su "dopustili" otkup vlasnicima uništenih zgrada, a da ih prije toga nisu "vratili u stanje prije oduzimanja". __ Danas postoje radionice ukrasa, a mogu se i nabaviti putem interneta, uslikaš ukras i nađeš radionicu izvan Hrvatske puno jeftiniju. __ Samo je pitanje "plaćanja" "zaštitaru" i "gradonačelniku". __ Da nema tog plaćanja EU bi davno odobrio sredstva.

  • herojulice:

    Svi građani se trebaju žaliti u onaj tzv. "911" pozivni ured koji je koštao milijune. Oh, pardon, pa toga isto više nema.

  • Vito:

    Svjetioniku Veli Rat na Dugom otoku je 1849. godine fasada izrađena i izmješana sa 100.000 žutanjaka. __ Sad je samo pitanje bi li današnji zidari fasaderi htijeli koristiti žumanjke za "moju" fasadu da se budući stanari ne moraju brinuti o ... prikaži još!o postupcima budućih "gradonačelnika" __ Na žalost nemam podataka o obujmu tornja visokog 42m da bih izračunao koliko je potrebno žumanjaka za "moje" pročelje 17 X 19 metara. __ "naručio" bih žumanjke, a bjelanjke prodao slastičarnicama za šampite.

Još iz rubrike Zagreb

Gornja Drenova: Stjepan Kožić glasovao je na lokalnim izborima
Zagrebački prsten

Kožić i Zmajlović u drugom krugu, Ačkar osvojio Veliku Goricu

TRG ŽRTAVA FAŠIZMA

Dvojac pokušao skinuti zastavu duginih boja, pobjegli kada su shvatili da ih snimaju kamere

4
SKUP SLOBODE

Protivnici maski i mjera prosvjedovali diljem Hrvatske: Oni koji su ovo zakuhali bit će osuđeni

41