Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat u 5 do 12

Običaj Milana Bandića: Sam zapali pa onda i ugasi vatru

22.02.2018.
u 09:30

Ograde za kontejnere financirat će Grad, a ne stanovnici Zagreba.

Batman nije jer, kako sam kaže, na ulicama je “samo 16, a ne 24 sata” kao taj stripovski junak. Spašavanje mu je, međutim, jedna od glavnih specijalnosti. A Zagrepčane gradonačelnik Milan Bandić najradije izvlači iz frke koju im je sam zakuhao. Odlučio je, tako, jučer da na današnju sjednicu Skupštine ipak neće ići njegov prijedlog o izmjeni Odluke komunalnog reda, kojim se predviđalo da Zagrepčani o svom trošku ograde spremnike za otpad.

– Razgovarao sam s predsjednikom Skupštine Andrijom Mikulićem i potpredsjednicom Anom Stavljenić Rukavina pa zaključio da ćemo kontejnere ograditi na teret Grada – rekao je gradonačelnik, pa odmah poručio kako je to i dalje novac Zagrepčana, samo što ga neće dati direktno, već od onoga što su uplatili u gradsku blagajnu. Nije šija nego vrat, slikovit je bio Bandić, pa odmah ponovio i sad već onu staru, da će on prvi u Hrvatskoj riješiti problem otpada.

1/9

– Političari odluke donose za mandate, a državnici za generacije – rekao je Bandić, metropolu proglasivši, očito, državom. Za generacije ostat će ipak ograde koje će financirati Grad, a najvjerojatnije postavljati Čistoća, kako bi spremnici u kojima će se odvojeno prikupljati otpad bili “sigurni” od trećih osoba, koje bi svoje smeće mogle bacati u kante koje im ne pripadaju. Koliko će ograde koštati, još se mora procijeniti, a zasad se zna tek njezin okviran izgled. Radit će se najjednostavnija konstrukcija od čeličnih profila, zavarene mreže, vratašca i brave za koje će ključ imati samo stanari zgrade ispred koje će se nalaziti spremnici. U njih nosit će vrećice koje će svako kućanstvo dobiti od Čistoće, a odvajati se počelo, pohvalio se jučer Bandić, i u Gradskoj upravi, gdje su postavljeni, kako je rekao, “tricolore spremnici”.

– Stavit ćemo ih i u sve mjesne odbore, vijeća četvrti, a i u podružnice Holdinga. Moramo početi od sebe – zaključio je gradonačelnik, stručnjak u gašenju vatre koju sam zapali.

Krenuo je, tako, prije gotovo godinu dana s uređivanjem parka na Savici bez konzultacije s građanima, pa nakon tamošnje pobune zaključio da će ga ipak ostaviti kakvim je, a za “pomirbu” napravio tamo i park za pse. Čvrsto je stajao i kod svog uvjerenja da današnji Trg Republike Hrvatske mora ostati Trg maršala Tita, a onda, uime skupštinske koalicije s Neovisnima za Hrvatsku, ipak predložio njegovo preimenovanje. Nije se to svidjelo antifašistima, pa im je obećao obnovu Tratinčice za Tita, a i biste sedam sekretara SKOJ-a, a onu Ive Lole Ribara već je postavio.

“Zaigrao” se nedavno i s božićnicama u Holdingu, koje je odlučio prepoloviti, a onda ih, pritisnut tužbama, ipak na kraju isplatio. Ugasio je Bandić požar i među kumicama s Dolca, koje su prije godinu i pol sa Splavnice, zbog uređenja, smjestili na Trg Petrice Kerempuha, a komunalni redari im pisali kazne ako bi ih zatekli u blizini Jelačić-placa. Gradonačelnik im je tad dozvolio da prodaju gdje hoće. Predomislio se i nakon što je naredio ugostiteljima s Europskog trga usred ljeta da usuglase izgled terasa ili zatvaraju lokale. I tu se, na kraju, pojavio kao spasitelj pa im dozvolio rad.

Lista preokreta

1. Na Savici je inzistirao na parku, a onda odustao jer “ne ide protiv volje sugrađana”

2. Grad je kumice sa Splavnice preselio iznad Dolca, a Bandić ih posjetio, pa vratio kod Trga

3. Predložio preimenovanje Trga maršala Tita, pa postavio bistu Ive Lole Ribara

4. Rekao je da ne da cijele božićnice Holdingu, pa ih ipak na kraju isplatio

5. Wake parku na Jarunu uskratio dozvolu, a onda ih je došao vidjeti i rekao da tamo mogu ostati

Komentara 10

DO
dopizdilomi
14:06 22.02.2018.

Neće građani platiti, platit će Mile s njihovim novcem. To je jako bitna razlika.

Avatar liquidsky
liquidsky
17:39 22.02.2018.

"Napoleona" poput Bandića puni su Jankomir i Vrapče bez obzira na njihovu visinu od poda do tjemena. Samo što potonji ne mogu raspolagati s milijardama i milijardama javnog novca i imovine. Za razliku od njih, Bandić te ovlasti ima zahvaljujući apsolutnoj manjini ukupnog broja zagrebačkih birača. Uz pomoć službene ali prijevarne izborne formule Zagreb ima svog Napoleona. Vive l'Empereur!

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:33 22.02.2018.

Hm i takav čovjek upravlja glavnim gradom u hrvata. Prosjaci i sinovi su bili mila majka za ovu sadašnju garnituru upravljača Zagrebom. Nikakvih kriterija, nikakvog plana, samo stihija i populizam. Pa naravno, grad će napraviti spremnike o svom trošku. A od kuda gradu novac? Pa iz povećanja cijena za 1% za komunalne usluge i stvar riješena. Ali tako je voda u Zagrebu, koji pliva na vodi, otišla sa 3 i pol kune na 17 kuna po kubiku. Tako je smeće od besplatnog otišlo na prosječnih 200 kuna po domaćinstvu. Tako je plin............... Tako je struja............., a plaćice svima iste, a Mikulić kao Predsjednik Skupštine, jedino brine da se njemu i njegovima ne smanji 10% plaća za ovakav nered i nerad. Ali to smo mi tutleki ove dustabanlije naučili, da ne rade u interesu grada, nego na našu štetu i još se bahate. Dakle, ja mislim da tko u Skupštini i u Holdingu najmanje radi, najzaslužniji je za prosperitet grada, jer ovi koji kao rade najviše, - samo prave najviše štete. Nažalost, proračun i vrijeme su to pokazali, ma koliko god vi mene brisali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije