Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"U svjetlu mogućnosti"

Muzej realnosti: Iskusite stvarnost na drugačiji način

Muzej realnosti
Foto: UNICEF
1/3
15.03.2022.
u 12:53

Muzej realnosti je iskustvena platforma koja posjetiteljima daje uvid u život djece koja odrastaju u teškim uvjetima i na margini društva

UNICEF-ov projekt Muzej realnosti po prvi puta bit će dio Festivala svjetla u Zagrebu. Pod nazivom "U svjetlu mogućnosti", ovogodišnje izdanje će u Zagrebačkom plesnom centru posjetiteljima približiti stvarnost i mogućnosti djece s teškoćama u razvoju od 16. do 20. ožujka.

Peto izdanje Muzeja realnosti donosi interaktivnost, pa će posjetitelji na vlastitoj koži osjetiti, dodirnuti i doživjeti svjetla koja djeci s teškoćama pomažu u razvijanju potrebnih životnih vještina. Radi se o posebnim svjetlosnim uređajima koje takva djeca koriste za senzornu stimulaciju i opuštanje. 

Riječ je iskustvenoj platformi koja posjetiteljima daje uvid u život djece koja odrastaju u teškim uvjetima i na margini društva. Mjesto gdje nemoguće postaje moguće, a nevidljivo vidljivim.

Osim iskustvenog dijela, ovo je jedinstven način da se sazna kako UNICEF pomaže najranjivijoj djeci te prilika za uključenje njihovoj obitelji Čuvara djetinjstva

- Mi u UNICEF-u vjerujemo da podrška djeci s teškoćama treba biti usmjerena na njihove mogućnosti! Predano radimo na tome da svako dijete s teškoćama u Hrvatskoj dobije podršku koja mu je potrebna. Želimo utjecati na promjene u stavovima, uklanjanje stigme i diskriminacije te graditi svijest o važnosti stvaranja jednakih  mogućnosti za svako dijete, kao temelj za bolje društvo. Posjetite Muzej realnosti, doživite stvarnost očima onih koji svijet „vide“ drugačije od vas i otkrijte mogućnosti kojima možemo promijeniti stvarnost djece s teškoćama u Hrvatskoj - kaže Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a.

Prozor beskrajnih mogućnosti, ogledalo u kojem se ne vide ograničenja, zavjesa koja otkriva te dodir koji oslobađa svjetlost samo su neka od interaktivnih iskustava koja se mogu doživjeti u ovogodišnjem Muzeju realnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije